XIX. Egri Fotóművészeti Alkotótábor

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg 2010. július 22. és 28. között az Egri Fotóművészeti Alkotótábort, amely szakmai és fakultatív programokkal várja az érdeklődőket.

A tábort kreatív, szabad alkotói témában hirdetik meg. Nem szigorúan kötött tematika szerint dolgoznak a résztvevők, hanem a fő hangsúly az egyéni elgondolások, kísérletek megvalósítására irányul. Az egyéni alkotótevékenység mellett, csoportos bemutató foglalkozásokat, szakmai előadásokat, képelemzést, képbírálatot tartanak.

Jelentkezési határidő: 2010. június 30.

Részvételi díj: 30.000 Ft. Az összeg tartalmazza: a szállást - 6 éjszaka - (4 ágyas kollégiumi szobákban a városközpontban); az étkezést - 6 nap (reggelit és vacsorát,) valamint részvételt a szakmai programokon. Nem tartalmazza az IFÁ-t (360 Ft/ vendégéjszaka) és a fakultatív programok költségeit, (a távolságtól függő utazás költsége személygépkocsi kb. alkalmanként 500-1000 Ft) melyet a helyszínen kell fizetni)

Szakmai programok:
vetített képes előadások: "Hódmezővásárhelyi téglák"; A 19. sz. magyar fényképészei; A kortárs fotográfia; Ansel Adams: Zóna-rendszer; Aranymetszés a képalkotásban; Digiporáma bemutató;Formák a természetben és az építészetben; A tánc fotózása, Természetfotózás, 40 éves az Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemle, Homonnai Fotóklub és a Hargita Megyei Kulturális Központ fotóanyagának bemutatója. "Világjáró fotósok": Thaiföld, Portugália

Gyakorlati bemutatók:
Fotoshop bemutatók; Fotózás üveglemezre; Paszpartu készítés, Lemezborítók, kiadványok készítése szerkesztése.

Kiállítások:
Magyarósi Péter: Tinik; Gál Cecília: Ellesett pillanatok; Hargita Megyei Kulturális Központ Fotótáborainak kiállítása, Molnár István Géza: Képek Eger múltjából.

Fakultatív programok, fotókirándulások:
Mátrai hőerőmű, bánya, külszíni fejtés; Végvári vigasságok az Egri Várban, (Fáklyás kazamata vezetés a pince rendszerben, Haditorna bemutatók) ; Kaptárkövek a Bükkben, A Tisza-tó madárvilága; Hollókő - "A világörökség része"; Noszvaji barlanglakások; Demjéni, Egerszalóki hőforrás; Lovas-tanya; Agria Nyári játékok: Zrinyi 1556 musical, "Egri Leánykák éjszakája a város alatt". Madrigál est - Reneszánsz ruhákban.

Jelentkezési határidő: 2010. június 30.

Jelentkezés és bővebb információ:
Bimbó Zoltán,
bimbo.zoltan@gmail.com
(06 20) 779-0379

forrás: fotoklikk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése