III. Országos drogprevenciós kisfilm-készítő verseny

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából megrendezendő, designer drogokkal kapcsolatos prevenciós program keretén belül a Multiplatform Média Kft és az Életrevaló Egyesület 2012. május 1.-én, 35 éven aluli fiatalok részére meghirdeti, a III. Országos drogprevenciós kisfilm-készítő versenyt.

Egy kategóriában:
Te is filmes vagy! - Dizájner drogok - maximum 15 perces drogprevenciós kisfilmek kategória.


A videofilm a saját korosztályod részére készüljön. Alkothatsz önállóan, vagy csoportban. Azonban a jelentkezési lapon kérjük, egy személyt nevezz meg, akit díjazhatunk.


Nevezési határidő: 2012. május 15.
Filmek beérkezési határideje: 2012. május 31.


A téma: A dizájner drogok. Fogalmazd meg hatásosan a dizájner drogoktól, az illegális kábítószerektől való teljes függetlenség megtartásának igényét és lehetséges útját. Hogyan lehet elkerülni a ma piacon levő kábítószerekkel való találkozást? Hogyan lehet nemet mondani a kábítószer használatra? Helyette milyen egészséges, értékes alternatívákat láttok, vártok, szeretnétek a saját életetekben? Mit vártok a felnőttektől, a családotoktól, az iskolától, barátaitoktól és másoktól, hogy a szermentes életet teljes biztonsággal meg tudjátok valósítani? Ilyen kérdésekre várunk válaszokat a filmjeitekből.
Filmetek izgalmas, érdekes, hiteles legyen, olyan, amit ti is szívesen megnéznétek bármikor.

A technika:
A film maximum 15 perces lehet. Hosszabb filmet kérjük, ne küldjetek.
A film lehet animáció, videofelvétel, bábfilm, rajzfilm, gyurmafilm, dokumentumfilm, bármi, a műfajt nem korlátozzuk. De ha nincs drága kamerád, az sem baj. Fogd a mobilodat és kamerázz azzal!

Nevezési határidő: 2012. május 15.
Filmek beérkezési határideje: 2012. május 31.

Hogyan nevezhetsz:
Nevezés ingyenes. Első lépésként jelezd részvételi szándékod az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com email címen. Mi nevezési lapot, és felhasználói szerződést küldünk neked.

Az elkészült filmet írd ki DVD-re a lehető legjobb minőségben, töltsd ki a nevezési lapot, és a felhasználói szerződést, majd az Életrevaló Egyesület postacímére küldd el:

Életrevaló Egyesület
1101 Budapest, Vaskő u. 1. III. lépcsőház fszt. 14.
Továbbá jelezd email-en, hogy postára adtad a filmet, az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címen!

Kérjük, hogy olyan email címet adjon meg mindenki, amit rendszeresen figyel, mivel e-mailen jelezzük vissza a nevezés elfogadását és a filmek beérkezését is.

Keress bennünket z Életrevaló Egyesület közösségi oldalán! (fb.com/ Életrevaló Egyesület)
Emailen jelezzük vissza a nevezés elfogadását, a filmek beérkezését.

A díjak:
Olyan tárgyi eszközöket és lehetőségeket nyerhettek, ami a további filmkészítést segíti.

A legjobb filmeket oktatási célokra használják fel a szervezők és a megbízó, ezért szerződést kötünk az alkotókkal. A helyezést elérő alkotókkal egy-egy órás önálló műsor készül a Civil Rádióban.
A Nemzeti Drogmegelőzési Iroda által szerkesztett http://www.designerdrog.hu oldalra, és az Életrevaló Egyesület honlapjára
(http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu) is felkerülnek a filmek.

Értékelés: A film-pályázataitokat 2012. június 4-ig értékeli a zsűri.

Záró rendezvény, díjkiosztó gála: 2012. június 9-én lesz Budapesten, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Nemzeti Drogmegelőzési Iroda (1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.) épületében.

Az Életrevaló Egyesület honlapján (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu), továbbá FB profilján keresztül kérhetsz információkat, tájékoztatást, szólhatsz hozzá, mondhatod el véleményedet. FB közösségi oldalunkon naponta konzultációt tartunk.

Információ a szerződéstervezetről:
Szerződés tervezetet emailen eljuttatjuk a pályázókhoz 2012. május 15-ig.
Azokkal a pályázókkal, akinek a filmjét kiemelkedőnek értékelte a zsűri, helyezéstől függetlenül, a szervezők szerződést kötnek a filmvetítési jogokra. A szerződés, mindkét fél aláírását követően lép életbe.

A filmben szereplő zenei és képi anyagok jogtisztaságáért a szerző felel!
Amire kérünk, hogy figyelj filmed tartalma, és formája ne legyen:
- másokat (névviselési jogot, képmáshoz való jogot) sértő
- társadalomra veszélyes
- hatályos magyar jogszabályba ütköző, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző, pornográf tartalmú
- az Életrevaló Egyesület, a Multiplatform Média Kft., és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium érdekeit sértő
- harmadik személy szerzői jogait sértő
- faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást kiváltó
- egészségre ártalmas anyagok használatára bátorító
- bűncselekményre felbujtó
- védjegyoltalmat, vagy más földrajzi árujelzés oltalmát sértő
- tiltott reklámot tartalmazó, vagy a reklámokra és elektronikus hirdetésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértő tartalmú.

További kérdésekkel fordulj az Életrevaló Egyesület elnökéhez: Preszl Éva,

http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu
eletrevalo.egyesulet@hotmail.com További információkat a következő honlapokon találsz: http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu ,
http://www.designerdrog.hu

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése