„Kortársak” - festészeti pályázat

A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) szervezői „Kortársak” címmel nyílt festészeti pályázatot hirdetnek.

Időpont: 2012. augusztus 15 – december 31.
Helyszín: Kaposvár, Rippl-Rónai terem

Leírás: A kiállítás célja, hogy segítse a befogadókat a kortárs festészet megismerésében és megértésében. Ennek érdekében reprezentatív mintaként Sturcz János művészettörténész választott 11-t a kortárs magyar festészet elismert, de a legkülönbözőbb szemléletmódot képviselő alkotói közül. A meghívott művészek mellett azonban pályázati úton ugyanennyi festő kerülhet a kiállításba. A látogatók is jelezhetik a véleményüket azzal, hogy a belépő jegyüket, mint szavazócédulákat, a festmények alatt található dobozokba dobhatják. A megszabott idő alatt legtöbb szavazatot kapott mű kapja a tárlat fődíját.

A fődíj: 1 500 000 Ft

Nevezési határidő: 2012. július 15.

A művészek, akik biztosan részt vesznek a kiállításon:
Braun András, Czene Márta, Gál András, Györffy László, Hajdú Kinga, iski Kocsis Tibor, Jakatics-Szabó Veronika, Kis Róka Csaba, Kósa János, Szabó Ábel, Szűcs Attila

A pályázat feltételei:
1. Maximum 150x150 cm nagyságú festménnyel lehet nevezni szabad témaválasztásban

2. A festményről minimum 1000 karakteres leírást és nagyfelbontású fényképet kell küldeni a palyazat@kaposfest.hu címre

3. Nevezési idő: 2012. július 15.


A beérkezett pályaműveket hazai és nemzetközi szakmai zsűri bírálja el és választja ki a 11 művet, amelyek részt vesznek a kiállításon.

A kiválasztott műveket a művészeknek kell lejuttatniuk Kaposvárra, ahol biztonságos környezetben kerülnek kiállításra, 2012. augusztus 10-ig.

Amennyiben kérdés merülne fel a pályázat kapcsán, a Kaposfest szervezői kérik, hogy a pr@kaposfest.hu címre küldjék a leveleket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése