Hagyomány. Éld bele magad!

A Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület a néphagyomány mai formáinak népszerűsítésére indított kampánya részeként rövidfilm- és fotópályázatot hirdet. A projekt az OTP Együttható pályázatán nyert támogatást.

A pályázat célja, hogy felhívjuk a széles közönség figyelmét arra, hogy a néphagyomány ma is élő, a mindennapjainkat szebbé, színesebbé tevő kultúrkincs.

A pályázat témája a néphagyomány XXI. századi megélési módjai. Elsősorban olyan pályázati anyagokat várunk, amelyek kifejezik azt, milyen közösségi eseményeket teremt ma a néphagyomány, hogyan lehet ma a mindennapjaink része.

Pályázati határidő: 2012. május 31.Nevezési feltételek:
  • A pályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül.
  • A pályázatra az elkészített fotók kicsinyített, max. 500 kB-os jpeg változatát kérjük elküldeni. A zsűri által kiválasztott fotókat a pályázóknak külön felhívásra kell majd minél nagyobb, de minimum 5 megapixel méretű felbontásban elküldeni. A nagyfelbontású képek hiányában a zsűri kizárhatja a fényképet az értékelésből.
  • A pályázatra érkező rövidfilmeket (maximum 5 perc) valamelyik videómegosztó portálra kérjük feltölteni és csak a linkjét elküldeni. A zsűri által kiválasztott filmeket a pályázóknak külön felhívásra kell majd lehetőleg HD minőségben elküldeni.
  • Egy pályázó összesen maximum 10 db képet küldhet be, amelyek alkothatnak sorozatot is, illetve maximum 3 rövidfilmmel pályázhat. A zsűrinek jogában áll a sorozatot előzetes egyeztetés után a kiállításon átszerkeszteni, illetve lerövidíteni.
  • A képek egyes részeinek, illetve részleteinek tartalmi manipulációja fotók esetében megengedett, ha a leírásban azt egyértelműen feltüntetik.

A pályaművek beküldése:
  • A pályaműveket a palyazat@hagyomanyokhaza.hu címre kérjük beküldeni április 5. és május 31. között a kitöltött nevezési lappal együtt.
  • Minden pályamű elnevezésében fel kell tüntetni a pályamű szerzőjét, rövidített címét és nevezési lapon szereplő sorszámát (fotosneve_kepcime_01). A nevezési lapot az e-mailhez kérjük csatolni.
  • Amennyiben egy pályázó filmmel és fotóval is pályázik, két nevezési lapot kell beküldeni.

Díjazás: A zsűri a díjazott alkotások készítőit tárgyjutalomban részesíti. A legjobb képekből és filmekből a Hagyományok Háza kiállítást rendez. Online szavazás alapján közönségdíjat is kiosztunk.

forrás: kulturpont.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése