Pályázat kiállításokon való megjelenésre

A XIII. kerület kiállítótermeiben kiállítási lehetőség nyílik a 2013-2014-es esztendőkben.
A pályázati időszak áprilistól áprilisig terjed, négy helyszínre:
  1. Újlipótvárosi Klub-Galéria (1136 Budapest Tátra utca 20/b.)
  2. RaM (1133 Budapest Kárpát utca 23.)
  3. Városház Galéria (Polgármesteri Hivatal Galériája 1139 Budapest, Béke tér 1.
  4. Mácsai Galéria (József Attila Művelődési Központ 1131 Budapest József Attila tér 4.)
Ezekre a helyekre várjuk kortárs, hivatásukat életvitelszerűen művelő képző- és iparművészek illetve közép- és felsőoktatási művészeti intézményekben tanulmányaikat még folytató hallgatók jelentkezését egyéni és csoportos kiállításokon való részvételre. A szakmai zsűri kizárólag művészeti szempontok alapján dönt. Minden pályázó legalább öt művének jó minőségű digitális reprodukciójával, részletes szakmai önéletrajzzal, valamint egy komplett kiállítási szinopszissal pályázhat. A meghívottak köre teljesen nyílt, magyar és külföldi művészeket egyaránt várunk és fogadunk, mint ahogy korosztálybéli megkötést sem teszünk, bár kifejezetten támogatjuk a legfiatalabb generáció bemutatkozását. Célunk az, hogy az így megvalósuló egyéni, páros vagy csoportos kiállítás egészen különböző művészeti tendenciákat és irányokat mutasson be.

A pályázatok leadási határideje: 2012. szeptember 1.

A kiíró a XIII. kerületben élő- és vagy alkotó, vagy a XIII. kerülethez valamilyen módon kötődő művészeket előnyben részesíti. A kiíró javasol konzultatív módon az egyes nyertes pályázóknak kiállítási teret.

A nyertes pályázóknak a galériák fenntartója befogadó nyilatkozatot ad, amivel igyekszik segíteni a következő évi NKA-pályázatok során is a művészek előmenetelét. A kuratórium kiemelt figyelmet szentel a XIII. kerületben élő és/vagy alkotó művészek pályaműveinek. Felhívjuk figyelmüket hogy a Városház Galériában kizárólag XIII. kerületi illetőségű művészek kaphatnak kiállítási lehetőséget.

Egyéni kiállítási lehetőséget két éven belül már a kerületben megrendezett tárlat esetén nem áll módunkban biztosítani. E kiállításoktól teljesen függetlenül gyűjteményes, tematikus kiállításokat kívánunk rendezni várhatóan több témában – remélve, hogy minél több művész találja meg a gondolatvilágához, az általa képviselt irányzatokhoz és törekvésekhez leginkább illeszkedő témát.

Javasolt tematikák:
  • Cirkusz,
  • 13,
  • Radnóti Miklós,
  • Pesti mesék (fotókiállítás Budapestről),
  • József Attila.
A pályázatokat személyesen az Újlipótvárosi Klub-Galériában katalógus és/vagy CD/DVD formátumban adhatóak le (e-mail elérhetőséget kérünk) vagy e-mailben a kult13@windowslive.com címen várjuk.

A szakmai zsűri által beválogatott művek beszállításáról a pályázó gondoskodik, így a műveket minden esetben installálásra alkalmas állapotban várjuk (természetesen a személyes egyeztetést követően).

A pályázatok leadási határideje
: 2012. szeptember 1.

A határidő után nem áll módunkban pályázatokat befogadni. A nyertes pályázókat október 1-ig írásban értesítjük a megadott e-mail címen.

A pályázatról bővebb információ a robozbeata@kult13.hu email címen kérhető.

forrás: palyazatok.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése