Küldj 1 képet! Digitális fotópályázat mezőgazdaságunk közelmúltjáról

Emlékszel még, hol és mikor készült az az érdekes kép a szüleidről, nagyszüleidről? Van olyan fotó a családi albumban, amelyhez kedves emlékek fűznek, és szívesen megosztanád másokkal? Segíts gyarapítani az emlékezetünket! Töltsd fel a képet, és nyerj!

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum az 1896. évi alapításától kezdődően egészen napjainkig gyűjti a magyar mezőgazdasággal kapcsolatos tárgyakat, emlékeket, dokumentációt, iratanyagot, fényképeket. Most a magyar mezőgazdasággal kapcsolatos fotódokumentáció kibővítése, teljesebbé tétele érdekében digitális fotópályázatot hirdetünk azok számára, akik rendelkeznek 20. századi (elsősorban az 50-es, 60-as évekből származó) mezőgazdasági témájú fényképekkel.

Pályázati határidő: 2012. június 3.
A vidéki családok életéből, háztáji gazdaságok mindennapjaiból származó felvételek mellett szívesen várunk az agrár-szakmákban tevékenykedőktől is fényképeket, melyek a magyar mezőgazdaság különféle területeit mutatják be, többek között a következő témákban:
  • Mezőgazdasági munkák, termények betakarítása, feldolgozása, hasznosítása
  • Kalákában, családi, baráti közösségekben végzett tevékenységek (pl. szüret, disznóvágás)
  • Termények tárolására, állattartásra használt épületek, építmények
  • Munka- és szállítóeszközök, vásárok, piacozás illetve termék- és terménybemutatók
  • Fényképek állatokról (pl. magyar őshonos állatfajták)
  • Erdészet, vadgazdálkodás, vadászat, halászat, horgászat
  • Mezőgazdasággal kapcsolatos műhelyek (pl. kádár), üzemek (pl. hús- és tejfeldolgozás)
  • Egykori mezőgazdasági képzések, bemutatók, vizsgák alkalmával készült képek
Hogyan használható a honlap?

A képeket kategóriákba soroltuk, hogy könnyen böngészhetőek legyenek. Regisztrálj, csak négy kattintás, és máris értékelheted mások fotóit, elmondhatod róluk a véleményedet, vagy kiegészítheted őket új információkkal! Kvíz játékunkkal tudásod tesztelheted, miközben érdekes ismeretekkel gyarapodsz!

Hogyan küldhetsz be képeket?

Mielőtt feltöltenéd a digitalizált fényképeidet, néhány adattal ki kell egészítened a regisztrációdat. Ezt csak egyszer kell megtenned, és nagyban segíted vele a munkánkat. Ha bejelentkeztél, az új oldalon választhatod ki és töltheted fel a számítógépedről a fényképeket.

Mi történik a beküldött képeiddel?

Bárki feltöltheti saját készítésű vagy tulajdonában levő, jogtiszta fényképeit, melyek így a nagyközönség számára is láthatóvá és értékelhetővé válnak. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt képek bekerülhetnek a múzeum hivatalos fotógyűjteményébe is, melyről a tulajdonosának külön értesítést küldünk.

További információ: Küldj 1 képet! Digitális fotópályázat mezőgazdaságunk közelmúltjáról

forrás: http://palyazatmenedzser.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése