Szociofotó a magyar-szlovák határ mentén

A szlovákiai Fórum Kisebbségkutató Intézet és magyarországi partnerei: a Budapesti Corvinus Egyetem (Innovációs Központ Nonprofit Kft.), az Interregio Forum Egyesület és a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány, illetve támogató szakmai partnerként a Magyarország Felfedezése Közalapítvány pályázatot hirdetnek szociográfia, szociofotó és szociofilm témában.

A kiírók olyan alkotásokat várnak, amelyek a szociográfia, szociofotó és szociofilm hagyományait követve a valósághoz hűen, egy-egy kisebb közösségen vagy személyen keresztül, ám a szélesebb közönségszámára élvezhetően mutatják be a dél-szlovákiai és észak-magyarországi emberek életét.
Földrajzi lehatárolás: a bemutatott téma a szlovák–magyar államhatárokkal szomszédos megyék valamelyikéhez kötődjék (beleértve a nagyvárosokat is: Pozsony, Budapest, Kassa).

A pályaművek beérkezésének határideje: 2012. június 4.


A pályamunkákat a következő címre kell beküldeni:

Magyarországon:
Sociography
Letenyei László
Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézet
Budapest 1093, Közraktár u. 4–6
E-mail:info@sociography.eu
Információs vonal: +36 20 560 39 10 (Güth Máté)

Szlovákiában:
Sociography
Tóth Károly
Fórum inštitút pre výskum menšín
Parková 4, 931 01 Šamorín, Slovak Republic
E-mail:info@sociography.eu
Információs vonal: +421 905 41 64 94 (Szarka Krisztina)

Ünnepélyes eredményhirdetés, filmszemle, fotókiállítás és könyvbemutató 2012 őszén várható. A díjazottak emlékplakettet kapnak, és a szervezők hozzájárulnak a pályaművek későbbi publikálásához, filmfesztiválokon vagy fotókiállításokon való szerepeltetéséhez, fordításához.

SZOCIOFOTÓ
2010–2012-ben készített fotókat várunk, amelyek a szociofotó hagyományainak megfelelően mutatnak be dél-szlovákiai vagy észak-magyarországi élethelyzeteket. Nem kizáró ok, ha a mű interneten, sajtóban vagy fotókiállításon már szerepelt!A pályaműveket rangos zsűri értékeli, a legjobb pályaművek első, második és harmadik helyezést kapnak. A legjobb 40 alkotást kinagyítjuk, és kiállítás formájában mutatjuk be a nagyközönségnek mindkét országban.A pályaműveket digitális formában várjuk.FIGYELEM: a fájlokat ne csatolják az e-mailhez, hanem valamely fájlküldő rendszer segítségévelvárjuk (pl. mammutmail, toldacuccot.hu stb.). A papír alapú nagyításról (a nyertes pályaművek esetében) a Pályáztató szervezetek gondoskodnak.

további infók: http://www.sociography.eu/HU.html
fotó: www.tvkomarno.sk

forrás: fotopalyazat.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése