Országos vasutas fotópályázat 2012

A Vasúttörténeti Alapítvány meghirdeti a 20. éves fennállása és a szegedi vasútvillamositás 30. évfordulója tiszteletére a IX. országos vasutas fotópályázatot.

A pályázat és fotókiállítás célja: az előző nyolc országos vasutas fotópályázatunk hagyományait követve széles körben bemutatkozási lehetőséget adni mindazoknak, akik a fotózással igényesebben örökítik meg a vasutat - példát mutatva, hogy minél többen fényképezzék le a vasúton szerzett élményeiket, benyomásaikat; valamint átfogó, reprezentatív képet adni vasutunkról a szakmai és kívülálló közönség számára.

Beküldési határidő: 2012. június 8.

Pályázati feltételek:
- a beküldhető képek témája a magyar vasút legyen; kategóriái:
- vasutasaink élete, munkája, riportképek;
- vasutunk formavilága; szakági területek és technikák (kiemelten a villamosítás);
- az ember kapcsolata a vasúttal, utazási élmények;
- vasutunk a magyar tájegységekben;
- múltbeli, dokumentatív értékű érdekességek a vasútról, archív anyagok.

A képek kivitele: fekete-fehér és színes papírképek, kötetlen számú egyes képek és sorozatok, 18×24 és 30×40 cm között bármilyen variációban.


A beküldendő képeket lehetőleg a szerzők saját maguk kasíroztassák, illetve paszpartuztassák igényeik szerint max. 50×70 cm méretre, vagy elfogadják a rendezők ez irányú munkáját.


A pályázaton részt vehet minden civil és vasutas, amatőr és hivatásos fotós, aki a feltételeket elfogadja és teljesíti. Nem lehet viszont olyan képekkel pályázni, melyek már korábbi fotókiállításokon sikerrel szerepeltek.


A pályázatra beküldött képeket a rendező szerv által felkért zsűri bírálja és döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.


A pályázatra érkezett képeket a legnagyobb gondossággal kezeljük, de az esetleges postai rongálódásért felelősséget nem vállalunk. A pályázati anyagok hátoldalán és a kísérőjegyzéken fel kell tüntetni: a kép címét, a szerző nevét és lakáscímét, telefonszámát, E-mail címét és vasúti szolgálati helyét.


Cím: Vasúttörténeti Alapítvány - Szeged, Tisza L. krt. 28-30. 6720
vasúti vonalpostán: MÁV ZRt. Területi Képviselet, Szeged

Díjazás: a kategóriák első három helyezettje pénzjutalomban, a kiemelkedő alkotások pedig tárgyjutalomban részesülnek. A Fotókiállítás megnyitója várhatóan a 62. Vasutasnapon lesz.

A kiállításra elfogadott képek a Vasúttörténeti Alapítvány tulajdonát képezik és azokat korlátlanul felhasználhatja további kiállításokon. A zsűri által el nem fogadott képeket a szerzők külön kívánságára visszaküldjük. Az alkotók műveik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a rendezők képeiket a kiállítással kapcsolatban publikálhassák. A szerzők nevét a katalógusokon, kiállításokon és a sajtóban közzé tesszük.

A kiállítás vándoroltatása, további bemutatása igényelhető, de a koordinálás jogát fenntartjuk.
Vasúttörténeti Alapítvány Kuratóriuma

Információ: NAGY JÓZSEF

Tel.: 06/18-84, ill. 62/540-708 és 30/4412-652
E-mail: vasuttortenet@freemail.hu
vta.atw.hu

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése