Filmötlet pályázat

Minden egy jó ötlettel kezdődik. A kasszarobbantó sikerfilmek is. A Magyar Nemzeti Filmalap filmötletvadászatot hirdet, melynek célja, hogy végre előkerüljenek a fiók mélyéről, vagy most először papírra vetődjenek azok az ötletek, melyekből egy profi csapat közreműködésével akár a jövő mozisikerei is elkészülhetnek.

A Filmalap 2012. május 7.és június 6. között várja amatőrök, pályakezdők és profik játékfilm-ötleteit, melyek számát nem korlátozzuk, mindenki több ötletet is beküldhet. Filmötletenként max. háromoldalas (8000 karakter) leírást várunk e-mailen, valamint a filmötletvadászat adatlapját kitöltve. Ehhez az akcióhoz nem szükséges regisztrálni és egyéb dokumentumokat sem kell csatolni.

Az akció keretében a Filmalap különös figyelemmel illeti a Magyarország meghatározó alakjait, sorsfordító eseményeit és korunk jellegzetes jelenségeit, szereplőit, élethelyzeteit középpontba helyező ötleteket. A történelmi film, kalandfilm, vígjáték, krimi, thriller, rom-kom, stb. műfajú egész estés játékfilmek alapjául szolgáló filmötletek közül a Filmalap forgatókönyv fejlesztési részlege válogatja ki a legjobbakat.

A Filmalap a legjobb ötleteket forgatókönyv fejlesztési pályázatán előzetesen támogatottnak nyilvánítja, a forgatókönyv fejlesztéséhez  szakmai hátteret biztosít, és alkotóit meghívja egy szakmai fórumra, ahol az ötletgazdák 5 perces prezentáció (pitch) után filmelőállítót, producert találhatnak. Ezen a fórumon a részvétel nem kötelező, a jó ötletek enélkül is fejlesztési pályázatra kerülnek.

Részvételi feltételek:
  1. Az akcióban referenciára tekintet nélkül vehetnek részt alkotók vagy alkotócsoportok.
  2. A Filmalap az akció során elsősorban hagyományos műfaji-film ötleteket (vígjáték, thriller, romantikus, történelmi stb.) vár, ezen belül is kifejezetten olyanokat, amelyek vagy a magyar történelem sorsfordító eseményeit és meghatározó alakjait helyezik a drámai cselekmény központjába, vagy jelen korunk jellegzetes problémáit, jelenségeit, élethelyzeteit mutatják be. Ugyanakkor az akcióra bármilyen ötlettel lehet jelentkezni.
  3. Az akcióban olyan filmötlettel lehet részt venni, amely legfeljebb 3 oldal (8000 karakter) terjedelemben leírja a film történetét. A résztvevőknek adatlapon kell nyilatkozniuk, hogy saját vagy adaptált művet nyújtanak be, és arról is, hogy a filmtervhez van-e már kész forgatókönyv.
  4. A terveket a Filmalap honlapjáról letölthető kitöltött adatlappal együtt kizárólag e-mailen lehet beküldeni a filmotletvadaszat@filmalap.hu címre.
  5. Az ötletek beküldésének határideje 2012. június 6.
  6. A résztvevőket a Filmalap emailben értesíti legkésőbb 2012. június 10-ig. A nyertes filmtervek listáját a MNF a filmalap.hu honlapon teszi közzé 2012. június 30-án.
  7. A nyertesek számára a Filmalap lehetőséget biztosít arra, hogy részt vegyenek egy szakmai fórumon, ahol öt percben minden ötlet gazdája bemutathatja ötletét magyar producerek, forgatókönyvírók, rendezők előtt (PITCH). Így a legjobb ötletek gazdái filmelőállítót, producert, rendezőt is találhatnak projektjük megvalósításához. A szakmai fórumon való részvétel nem kötelező.
  8. A nyertes filmtervek szerzőit a Filmalap meghívja a forgatókönyv/filmterv-fejlesztési pályázatán való részvételre és terveiket előzetesen támogatottnak nyilvánítja.
A filmötleteket az alábbi e-mail címre várjuk: filmotletvadaszat@filmalap.hu
Filmötletvadászat adatlap (innen letölthető).

Minden pályázó értesítést kap ötlete beérkezéséről, legkésőbb 2012. június 10-ig. A nyertes filmtervek listáját 2012. június 30-ántesszük közzé a Magyar Nemzeti Filmalap honlapján:
filmalap.hu

forrás: palyazatok.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése