Electrolux Design Lab 2014 - Teremts jövőt az egészséges otthonoknak az Electrolux Design Lab 2014-es versenyén!

http://alkotoipalyazatok.blogspot.hu/2014/01/electrolux-design-lab-2014-teremts.html
Az egészségre és a fenntarthatóságra fókuszál jövőre a 12. Electrolux Design Lab verseny. A szervezők a városi élet kihívásaira választ keresve, „a jövő egészséges otthonainak megteremtéséhez” várják a pályázók ötleteit. A formatervező hallgatók konyhai, textilápolási és levegőtisztítási elképzeléseikkel pályázhatnak. A verseny 2014-ben is több szakaszban zajlik, a pályaművek kidolgozásában az Electrolux szakértői ezúttal is segítséget nyújtanak.

A nevezéseket 2014. március 1-től április 6-ig küldhetik be a jelentkezők ötletük angol nyelvű leírásával és látványtervével.



A holnap városaiban egyre több lesz az idős és egyedülálló ember, egyre kevesebb a tér és a friss levegő, egyre több a hulladék. Az elöregedő társadalom és a felelőtlen fogyasztás már ma is érezteti negatív hatásait. „Az otthon szerepe egyre fontosabbá válik, ahogy a városi környezet újabb kihívások elé állítja az ott élőket, ezért arra törekszünk, hogy otthonunk a pihenés és a lelki béke szigetévé váljon. 2014-ben a „jövő egészséges otthonainak megteremtése” témakörben olyan kreatív ötleteket várunk, amelyek pozitívan alakítják az emberek jövőbeli mindennapjait, és amelyek az egészséges és fenntartható életmód feltételeinek megteremtését tűzik ki célul” – mondta Stefano Marzano, az Electrolux tervezési igazgatója.

A versenyre három témakörben várja a nevezéseket az Electrolux.
1. Kulináris élvezetek kategóriában olyan elképzelésekkel lehet nevezni, amelyek az egészséges otthoni étkezést segítik.
2. Textilápolás (ruha- és textiltisztítás) kategóriában olyan formatervezési ötletek küldhetők be, amelyek a fenntarthatóság, stílusosság és rendezettség követelményeinek felelnek meg.
3. Levegőtisztítás kategóriában pedig olyan kreatív elképzeléseket keres az Electrolux, amelyek a lakás különböző helyiségeiben folytatott eltérő aktivitások igényeire reagálva gondoskodnak otthonaink friss és tiszta levegőjéről.

Nemzetközi elismerést hozó online verseny
Az Electrolux Design Lab lehetőséget teremt a fiatal, tehetséges tervezők számára, hogy munkájukat az egész világnak bemutassák. A legjobb pályaművek felkerülnek a Design Lab weboldalára, és megjelennek az Electrolux közösségi oldalain is. A verseny győztesét egy világszerte elismert szakértőkből álló zsűri választja majd ki.
A nyertes pályázó 5000 eurós jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A korábbi évek győzteseinek fele az Electrolux vállalatnál folytatta a munkát a gyakornoki időszak letelte után is. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül. 

További információ az Electrolux Design Lab versenyről:
Web: electroluxdesignlab.com
Youtube: www.youtube.com/user/electrolux
Facebook: facebook.com/ElectroluxAppliances
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Pinterest: pinterest.com/electrolux
Instagram: Instagram.com/electrolux

A cégről:
Az Electrolux a világ vezető háztartási és nagykonyhai készülékgyártó vállalata. Minden évben több mint 150 országban, több mint 40 millió Electrolux terméket vásárolnak az egyéni, illetve professzionális fogyasztók. A vállalat készülékei innovatívak, és a funkcionális design jegyében készülnek. A termékfejlesztés során, a szakemberek alaposan tanulmányozzák a háztartási illetve az éttermi felhasználók szokásait és elvárásait, hogy a készülékek valós fogyasztói igényekre kínáljanak megoldást. A vállalat termékpalettáján hűtőszekrények, mosogatógépek, mosógépek, kiskészülékek, porszívók, sütők és tűzhelyek szerepelnek, melyeket Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire és Eureka márkanevek alatt értékesítenek. 2012-ben összesen a cégcsoport forgalma 110 milliárd svéd korona volt, alkalmazottainak száma pedig 60 ezer.
További információ:
Medveczki Erika, marketing menedzser, Electrolux
Tel: 467-3211 vagy erika.medveczki@electrolux.hu
Matastik Szilvia, account executive, Morpho Communications
Tel: 488-0255 vagy matastik.szilvia@morpho.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése