Szentendre public art pályázata

“Megvalósítjuk közös terveinket”
Pályázati felhívás public art művek Szentendrén való megvalósítására

Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. pályázatot hirdet public art művek, ideiglenesen megvalósítandó művészeti alkotások elkészítésére, a városlakók, valamint a turisták figyelmének felkeltésére, az elmúlt időszakban a városban történt fejlesztések és a változások népszerűsítése érdekében.

A kiíró olyan műveket vár a pályázóktól, melyek a pályázatban meghatározott felújítási helyszínekre vannak adaptálva, ahhoz szorosan kötődnek és a környezetével interakciót kezdeményeznek. A párbeszédek létrejöhetnek a mű és az azt körülvevő tér, műemlék, épület, vagy akár a mű és az utca embere között is. Az alkotóknak műveikkel törekedniük kell arra, hogy a civil lakosság különböző szegmenseit véleményformálásra és pozitív együttgondolkodásra ösztönözzék.

Beérkezési határidő: 2011. október 14. 10:00 óráig
A művek kiállításának/megvalósításának ideje: 2011. október 21- december 31.


I. A pályázat tárgya
A kiíró a pályázóktól olyan kötetlen műfajú alkotásokat vár, melyek mindenképpen közösségi interakcióra épülnek. A műveknek reflektálniuk kell Szentendre megújulására, hangsúlyosan kiemelve a város azon üzenetét, hogy „Megvalósítjuk közös terveinket!”

II. A pályázat jellege, formája
a. A pályázat jellege: nyílt, egyfordulós.
b. A pályázaton bárki elindulhat, külön korhatár- vagy egyéb megkötés nélkül.
c. A pályázat benyújtási formája: névaláírásos, a pályázathoz csatolni szükséges a pályázó adatait.
d. A pályázat nyelve: magyar.

III. A pályázat beadása és elbírálása
A pályázóknak a pályaművet a pályázati anyaggal (lezárt borítékban) 2011. október 14. 10:00 óráig beérkezően kell benyújtani a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft-hez (2000 Szentendre, Bercsényi utca 4.) „Public Art” megjelöléssel.

IV. A pályázat megvalósításának ideje
A művek kiállításának/megvalósításának ideje: 2011. október 21- december 31.

V. Pályázati feltételek
a. Műfaji vagy technikai megkötés nincs. A public art mű lehet: installáció, szobrászati tárgy, murális alkotás, integrált design, multimédia.
b. Egy pályázó több pályatervet is benyújthat, illetve ugyanazt a pályatervet több helyszínre is be lehet nyújtani.
c. A megvalósítás konkrét helyét, idejét és időtartamát minden pályázatban pontosan meg kell jelölni. A projekt megvalósítására kijelölt, és így a pályázat során használható területek: Szentendrén a Fő tér, a Lázár cár tér és a Dumtsa Jenő utca.
d. Az alkotóknak tekintettel kell lenniük arra, hogy a műveket nem őrzik, a közönséggel való találkozás, ill. az időjárás viszontagságainak hatásaival a tervezés során számolniuk kell.
e. A pályázat során kiosztható összeg 2,400,000 Ft, amely összeg az ÁFA-t már tartalmazza. Nyertes pályázatok száma: minimum 5 db.

VI. Pályázati tájékoztatás

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást telefonon vagy személyesen munkaidőben, az alábbi elérhetőségeken biztosítunk.
Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft
Tel.: 06209/365052

Előre szervezett csoportos konzultációs időpont, helyszínbejárással: 2011. szeptember 28. és október 5. 10.00 óra. Találkozó mindkét nap a Tourinform iroda előtt (Szentendre, Bercsényi utca 4.) A 3D virtuális szentendrei sétával online is megtekintheti a helyszíneket..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése