IGOR METROPOL az ART MARKET BUDAPESTEN

Nemzetközi kortárs miniatúra kiállítás az Art Market Budapest művészeti projektek szekciójában az Igor Metropol Kulturális Egyesület szervezésében a LABOR és az UAA! egyesületek közreműködésével
Budapest, Millenáris Park, B Épület.
2011. október 26. – 30.

Idén az Igor Metropol non profit kulturális egyesület is részt vesz Budapest egyetlen kortárs művészeti vásárán, az Art Marketen (www.artmarket.hu). Kiállításunkkal, ami a miniatűr művészet bemutatására fókuszál, a művészi alkotófolyamat és az installálási gyakorlat alternatív stratégiáit szeretnék megjeleníteni. Nemzetközi és magyar művészek jelentkezését várjuk, akik mini műtárgyakkal neveznek kiállításunkra. Tartalmi és technikai megkötés nincs, de a kiállításra pályázott műtárgyak mérete nem haladhatja meg a 10 x 10 vagy térbeli alkotások esetén a 10 x 10 x 10 centimétert.

Leadási határidő: 2011. szeptember 30 .

 A pályázat menete:
A miniatűr pályaműveket a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével maximum három műtárgyfotó kíséretében az info@igormetropol.org címen lehet nevezni. (A jelentkezési lap a honlapunkon is elérhető) Minden nevezett műtárgy számára külön jelentkezési lapot kell kitölteni, de az életrajzokat művészenként csak egyszer várjuk.  Kérünk benneteket, hogy csak már létező műtárggyal nevezzetek.

Figyelem! Mivel ez egy kereskedelmi kiállítás, a jelentkezési lapon a műtárgyak eladási árának a feltüntetését is várjuk. Kérjük vegyétek figyelembe, hogy a műtárgyak értékesítése esetén a feltüntetett eladási ár 30%-a a vásáron való részvételt és az Igor Metropol Egyesület hosszú távú kulturális céljainak megvalósítását szolgálja. (Bármilyen kérdés esetén, különösen az árazást illetően szívesen állunk rendelkezésetekre a lenti elérhetőségek valamelyikén.)

A kiállítás anyagát az Igor Metropol és az UAA! képviselőiből összehívott szakmai zsűri fogja összeállítani. Amennyiben munkád kiválasztásra került, arra kérünk, hogy mihamarabb postázd (levélben vagy csomagként) budapesti címünkre.  A kiállítandó anyag postázása a művészek költsége, az el nem adott műtárgyak visszajuttatása azonban az Igor Metropolt terheli.


Ütemterv:
A pályázati anyagot legkésőbb szeptember 30-ig várjuk, azonban arra bíztatunk minden pályázót, hogy minél előbb juttassa el hozzánk jelentkezését. A zsűri döntéséről legkésőbb október 5-én értesíti a pályázókat az Igor Metropol. A kiválasztott műtárgyaknak legkésőbb október 13-ig postai úton Budapestre kell érkezniük.  Az Art Market október 26-án nyílik, ahol minden résztvevőt szeretettel várunk a standunkon.

Együttműködő partnereink:
UAA! (Anonymus Művészek Egyesülete, Banja Luka, Bosznia-Herzegovina)

http://www.uaa.rs.ba/
A 2008-óta Banja Lukában megrendezésre kerülő nemzetközi Miniature Art Biennial szervezője az UAA! egyesület részt vesz a művészek kiválasztásában és a projekt nemzetközi népszerűsítésében működik együtt.
Kulturalis LABOR Szocialis Szövetkezet (Pécs)

http://lab.org.hu/
A LABOR a különleges terek kialakításában szerzett tapasztalatával segít minket egy egyedülálló kiállítási tér kialakításában.

Igor Metropol
Az IGOR METROPOL egy nonprofit kulturális egyesület, amit 2011-ben különböző kreatív ágazatokból érkező fiatalok alapítottak. Elsődleges célunk a magyar kortárs képzőművészet nemzetközi szinten láthatóvá válásának elősegítése és a Budapest és Európa egyéb színterei között létrejövő együttműködések megteremtése. Projekt-alapon dolgozunk, érdeklődésünk a pop/elektronikus zenétől kezdve a képzőművészeten át a popkulturális jelenségekig ível. Nyitottsággal és kreatív együttműködésekkel szeretnénk elmosni a határokat a különböző kulturális termékek létrehozói és élvezői között.

Kapcsolat
További információ a honlapunkon. A kérdéseket és pályázatokat emailen várjuk.
Project manager: Katja Melzer és Nóra Lukács
info@igormetropol.org
www.igormetropol.org

http://www.facebook.com/igor.metropol
Application form / Jelentkezési lap



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése