Zseniális korszak – A valóság mitizálása – Film- és fotópályázat

A Kompánia Színházi Társulat Fotó-és-Film pályázatot hirdet a Visegrádi 4-ek országaiban, Zseniális korszak – A valóság mitizálása címmel. A zseniális korszak az ember életében a teljesség periódusa, melyben a csodák megjelenése természetes. A gyermekkor az az időszak, mikor legaktívabban fordulunk a környező világ felé: minden új jelenség befogadásához a teremtő képzelet cselekedete kapcsolódik, minden lépésnél mítoszok születnek.


„Az emberi szellem fáradhatatlanul rója mítosz-glosszáit az élet lapjaira, így adva értelmet a valóságnak. A világ mitizálása még nem fejeződött be. Gondolatainknak nincs egyetlen paránya sem, amely ne a mitológiából származnék, s ne annak átváltozása, megcsonkítása és átlényegülése volna. Legtisztább fogalmaink és kifejezéseink mind mítoszok és hajdanvolt történetek távoli leszármazottai.”
(Bruno Schulz)

Leadási határidő: 2011. Október 7.

 

Pályázatunk célja, hogy az alkotók láthatóvá tegyék a személyes mitológiájukat, megmutassák egyedi, csak rájuk jellemző látásmódjukat. Bemutassák, hogy a csodák, a teljesség hogyan, milyen módon része az életüknek, mit jelent az egyéni értelmezésük területén.

Mi az a zseniális korszak? Mit is jelenítsünk meg az emberekről, mint objektív igazságot? Egy variánst?
Pletykát vagy előítéletet? Családi legendát? Vajon rendelkezünk-e még valamivel?
Idén a pályázat nem csak Magyarországon, hanem a Visegrádi Négyek országaiban is meghirdetésre kerül (Szlovákia, Csehország, Lengyelország). Keressük minden országban az egyedit és a hasonlót. Mi a közös Közép-Európa fotósaiban/filmeseiben? Mit látnak ugyanúgy és mit másképp? A téma, a Zseniális korszak, melyen keresztül kapcsolódnak egymáshoz a művek, s így a művészek is.

Szívesen fogadunk minden kreatív munkát műfaji megkötések nélkül (pl.: pillanatkép, megrendezett kép, előadás kép, kollázs és montázs, kép sorozat, kép pár, dokumentum film, animációs film, játékfilm).*

A zsűri elnöke: Lukács Máté – fotográfus (MOME), FFS-tag

A pályázat nyertesei lehetőséget kapnak, hogy képeik szerepeljenek nemzetközi utazó kiállításon Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban, valamint felkerülnek a Kompánia Színházi Stúdió honlapjára.

LEADÁSI HATÁRIDŐ: 2011. Október 7. 24:00

Ünnepélyes eredményhirdetés és kiállítás megnyitó: Október 10. 19:00 Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ

*Technikai megkötések: 7 darab nyomtatott és/vagy digitális fénykép küldhető be. Optimális felbontás: 300 dpi. A sorozatok esetén kérjük a sorozatba tartozó képek külön jelölését. A filmek érkezhetnek DVD-n ,formátum megkötés nélkül, illetve fájlmegosztókon keresztül.

A pályamunkákat az alábbi címre kérjük eljuttatni:
További információ: www.kompaniastudio.eu vagy mezeimaria.blog.hu
 Posta: Lukács Mihály, Hungary, 2092 Budakeszi, Széchenyi utca, 151,
E-mail: mezeimariaemlekhet@gmail.com
Telefon: 00 36 20 2037998
A borítékon, illetve a levél tárgyában jelezzék, Mezei Mária Kulturális Emlékhét fotó vagy film..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése