Az oroszlánfejű kígyó rejtélye - Szépművészeti Múzeum

A budapesti Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye idén is meghirdeti levelező pályázatát általános és középiskolák 5-7., illetve 8-10. évfolyamos osztályai, csoportjai, szakkörei számára. Csoportok és szakkörök jelentkezése esetén a csapat tagjainak azonos korosztályból kell kikerülniük (5-7., ill. 8-10.), létszámuk nem haladhatja meg a 30 főt.

A pályázat célja, hogy a résztvevő diákoknak játékos formában bemutassa a mágia, a vallás és az orvoslás kapcsolatát az ókori kultúrákban. A részvevők egy napjainkban játszódó, képzeletbeli nyomozás keretében megismerkednek a varázslási formák és rituálék világával, szereplőivel, szövegeivel és kellékeivel. A csapatoknak a pályázati időszak végére egy amulettet és lenyomatát kell elkészíteniük az ókori művészet stílusjegyeihez igazodva.


A pályamű beküldésének határideje: 2012. április 13. péntek.
A szeptembertől áprilisig tartó időtartam alatt a csapatok négy feladatlap kitöltésére vállalkoznak. A megoldásra fordulónként legalább 4 hét áll a rendelkezésükre. Az első feladatlapot a jelentkező csoportok 2011. október 10-től tölthetik le honlapunkról (http://www2.szepmuveszeti.hu/eos). A feladatlapokat fordulónként javítjuk és küldjük vissza. Az utolsó feladatlap visszaküldésének határideje után több mint egy hónap áll rendelkezésre, hogy a pályaművet eljuttassák a Szépművészeti Múzeumba.

A pályamű beküldésének határideje: 2012. április 13. péntek.

Az elkészítendő pályamű mérete minimum 5x5 cm, maximum. 25x25 cm lehet, vastagsága 3-5 cm közé kell, hogy essen, súlya nem haladhatja meg az 5 kg-ot. Az amulettnek arányaiban, színében és alapanyagában a feladatlapokból megismert művészethez kell igazodnia. Ókori és modern műalkotások közvetlen lemásolását nem fogadjuk el. A pályaműveket korcsoportonként értékeljük.

Minden jelentkező csapat csak egy pályaművet küldhet. A feladatlapokat és a pályaműveket két, egymástól független zsűri bírálja el. A négy feladatlap helyes kitöltéséért járó pontok száma megegyezik a pályaműre adható maximális pontszámmal. A kijavított és visszaküldött feladatlapokon mindig feltüntetjük az elért pontszámot. A pályaműveket 2012. áprilisában értékeljük; az eredményről a résztvevőket még ugyanebben a hónapban értesítjük.
A győzteseket a tanév végén egy napra vendégül látjuk Budapesten a Szépművészeti Múzeumban.

A Szépművészeti Múzeum fenntartja magának a jogot a beküldött pályaművek határozatlan idejű és teljes körű felhasználására.

A pályázatra jelentkezni lehet Kevély Flóránál és Böhler Nóránál 2011. október 10-ig a 06-1-469-7178-as faxszámon, a marathon@szepmuveszeti.hu e-mailcímen, valamint levélben az alábbi címen: Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjtemény, 1146 Budapest Dózsa Gy. út 41. A borítékra kérjük, írják rá: "Az oroszlánfejű kígyó rejtélye".

A pályázattal kapcsolatos további felvilágosítás kérhetnek a 06-1-469-7262 telefonszámon.

A jelentkezési lap és a feladatlapok az Antik Gyűjtemény honlapjáról (http://www2.szepmuveszeti.hu/antik), valamint a http://www2.szepmuveszeti.hu/eos honlapról tölthetők le.
Nevezési díj nincs.
Kérdéseikre szívesen válaszolunk a fenti címek és telefonszámok bármelyikén.


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése