Tervezz plakátot a VII. Balassi-fesztiválhoz

A több évezredes múltban gyökerező mai magyar műveltség szerelmeseinek, az európai életérzés iránt fogékony fiataloknak legkedvesebb fesztiválja a Bálint napi Balassi-fesztivál. Az Európai Balassi Mozgalom központja, a http://www.balassi.eu pályázatot hirdet tehetséges magyar képzőművészeknek a VII. Bálint napi Balassi-fesztivál plakátjának megtervezésére.

A fesztivál alcíme ez alkalommal: Balassi, a madarakkal szárnyaló.

Leadási határidő: 2011. december 29.Miként a költő írta: "Szép sólymok, vad rárók, kiket madarászok/ tanítanak, viselnek,/ Bánással, tartással, szóval, kiáltással,/ szelídek, kézre jűnek"... Madárszeretetének fölidézéséért a 2012. február 11-én, 12-én 13-án és 14-én - szombaton, vasárnap, hétfőn és kedden - sorra kerülő zenés irodalmi esteknek azokat a Balassi-verseket célszerű megjeleníteni, amelyekben Balassi a madarakat hívja segítségül mondanivalójának színes ábrázolásához.

A VII. Bálint napi Balassi-fesztiválhoz - az európai életérzés ünnepéhez - kapcsolódó rendezvény megszervezésére. 2012-ben a fesztivál a költő műveiből a madarakra utaló versrészleteket állítja az irodalombarátok érdeklődésének fénykörébe.

Ehhez kell a világhálón megjeleníthető, nem túl nagy helyet foglaló plakátot tervezniük a művészeknek.

Mint Balassi írta: "Mely keserven kiált fülemile, fiát hogyha elszedi pásztor, Röpes ide-s-tova, kesereg csattogva bánattal szegény akkor." A pályaműnek tartalmaznia kell a következő szöveget:

Balassi, a madarakkal szárnyaló

VII. Bálint napi Balassi-fesztivál

Európa, 2012. február 11-12-13-14.

A XVI. Balassi Bálint-emlékkard átadása

http://www.balassi.eu

Emellett ki kell hagyni a plakáton helyet mintegy húsz városnévnek: a rendezvénypályázaton résztvevőknek: e települések neve garamond betűtípussal kerül utólag a plakátra.

A pályaművet 2011. december 29-éig kell a balassi@balassi.eu címre eljuttatni. A legjobbnak talált plakátot a http://www.balassi.eu honlap bemutatja a világhálón - az lesz a fesztivál hivatalos plakátja -, emellett a művész és családtagjai meghívóleveket kapnak a Bálint napi Balassi-fesztivál központi rendezvényére, a Balassi Bálint-emlékkard XVI. alkalommal történő átadására.
Az utazás és a Budapesten tartózkodás költségeit maga a pályázó viseli, ehhez támogatást nem kap; a rendezvényen - amelyen ez a pályázat nem kerül szóba - a közönség soraiban foglal helyet. A kardátadás után találkozhat kiemelkedő magyar irodalmárokkal, zeneművészekkel, alkotó értelmiségiekkel.

Vitézek, mi lehet ez széles föld felett
szebb dolog az végeknél?
Holott kikeletkor az sok szép madár szól

Forrás (és a korábbi plakátok helye): http://www.balassi.eu/Festival.htm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése