A Magyar Népmese mint Hungarikum KI-MIT-TUD 2014 pályázat

http://alkotoipalyazatok.blogspot.hu/2014/01/a-magyar-nepmese-mint-hungarikum-ki-mit.html
FELHÍVÁS minden határon innen és túli magyarhoz a Magyar Népmese mint Hungarikum KI-MIT-TUD kulturális és művészeti vetélkedőjére
Téma a Magyar Népmese mint Hungarikum: A magyar népmesék az évszázadok során létrejött és alakult történetek, amelyek mondanivalója valami általános, örök érvényű igazság. Kimeríthetetlen kincsesbánya a Magyar népmesék több tízezres köre a rég letűnt világok ismeretéről, a magyar nemzet történelméről és hagyományairól. 

Jelentkezési határidő: 2014. március 15.


2014-ben Magyar Népmese mint Hungarikum kulturális és művészeti Ki-Mit-Tud indul a Mesemisszió (www.mesemisszio.eu) és a Mesekiadó (www.mesekiado.hu) szervezésében. A Magyar Népmese mint Hungarikum rendezvénysorozat a Nagycsaládosok Országos Egyesületét, a Gyermekétkeztetési Alapítványt és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatja.

A Magyar Népmese mint Hungarikum kulturális és művészeti rendezvénysorozat 2014-ben Magyar Népmese Hungarikum díjat alapít, amelyre évente lehet e kulturális területről a díjra érdemesnek gondolt személyeket jelölni, illetve rájuk az adott évben online szavazni.

2014-ben posztumusz Magyar Népmese Hungarikum díjat kap: Kriza János, Jókai Mór, Arany László, Illyés Gyula és Benedek Elek




1. A vetélkedő üzenete
 
A Magyar Népmese mint Hungarikum KI-MIT-TUD minden korosztályt vár, mindenkihez szól. A Magyar Népmese nemzeti örökségünk része, hagyományaink életben maradásának egyik legfőbb bizonyítéka, ezeknek az értékeknek a bemutatására ad alkalmat ez a vetélkedősorozat.

2. A vetélkedő időszaka

 
A KI-MIT-TUD 2014. január 01-től - 2014. szeptember végéig tart.

3. A vetélkedő helyszínei

 
A KI-MIT-TUD hazai és a határon túli fordulóinak fővárosi helyszíneiről a szervezők adnak tájékoztatást. Az előfordulókból továbbjutó versenyzők által előadott, legjobbnak választott produkciók kerülnek be az országos döntőbe.
Az országos döntőnek szintén Budapest ad otthont a magyar népmese napján (2014. szeptember 29-én).

4. Jelentkezési feltételek

 
a. Jelentkezhet bárki egyénileg, csoportosan (magánszemélyek, családok, egyesületek, amatőr és profi előadók, előadóművészek, iskolai-, óvodai csoportok, stb.)
b. A hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap határidőre érkeztetése a nepmese.kimittud@mesekiado.hu email-címre - más úton jelentkezés nem lehetséges! A jelentkezési lapok a www.mesekiado.hu - www.mesemisszio.eu honlapjáról letölthetők.
c. A nevezési díj befizetése a jelentkezési lapon megadott módon

5. Versenykategóriák

- Népmese mesélés kategória
- Népmese ének-, hangszeres zene, táncos feldogozása kategória
- Népmese színpadi jelenet, bábszínház, színpadi egyéb kategória
- Népmese egyéb kategória

6. Egyéb információk

Jelentkezési határidő: 2014. március 15.
A produkciónkénti egyszeri regisztrációs díj: egyéni versenyzők számára 500 Ft, párban-csoportban indulók számára összesen 900 Ft. Egy-egy induló (magánszemély, illetve csoport) több kategóriában is nevezhet, de kategóriánként csak egy produkcióval.
Elődöntőként versenyzői nevezési díj egyéni: 1500 Ft, csoportos: 3000 Ft
Döntőre nevezési díj: nincs
A Magyar Népmese mint Hungarikum KI-MIT-TUD rendezvénysorozat a befizetett nevezési díjakból a Nagycsaládosok Országos Egyesületét, a Gyermekétkeztetési Alapítványt és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatja!
Az első elődöntőbe mindenki bekerül, aki jelentkezik és a pályázati feltételeknek megfelel, a további elődöntőn és döntőn nagynevű szakmai zsűri értékeli a produkciókat, és a legjobbakra értékes nyeremények várnak.

Díjazás: Minden kategóriában I.-II.-III. és több Közönség különdíj kerül kihirdetésre

I. Díj: 777.000 Ft + értékes, nem pénzbeni díjak
II. Díj: 333.000 Ft + értékes, nem pénzbeni díjak
III. Díj: 111.000 Ft + értékes, nem pénzbeni díjak

Közönség Különdíjak: Értékes, nem pénzbeni díjak
A nem pénzbeni díjak a verseny szponzorainak és támogatóinak felajánlásában kerülnek átadásra!

Fontos! A jelentkező versenyzők vállalják a TV felvételek-, a rádió felvételek-, internetes média-, egyéb írott sajtó megjelenés mellett egy, az erről készülő - nemzetközi szakmai bemutatókon publikált - dokumentumfilmben történő szerepvállalást is.

A konkrét helyszínekről, időpontokról és a további részletekről a szervezők FB oldalán: https://www.facebook.com/mesemisszio.eu - illetve a www.mesekiado.hu - www.mesemisszio.eu honlapokon lehet tájékozódni.
JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTHETŐ: ITT - kattintson ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése