Országos pályázat fiatal filmkészítők számára

4. alkalommal hirdet országos pályázatot fiatal filmkészítők számára a Rendezvényház Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK Közművelődési Intézményegysége a Van Más Kép Ifjúsági Film- és Videoklip-fesztiválon történő részvételre, az alábbi korcsoportok szerint:

M kategóriás versenyzők: 14-18 éves korig
L kategóriás versenyzők: 19-23 éves korig

Nevezni lehet bármely 2008 után készült film- vagy videoalkotással, az alábbi kategóriák valamelyikébe:

1. dokumentumfilm, maximum 15 perces időtartamban
2. kisjátékfilm, maximum 10 perces időtartamban
3. videoklip, maximum 5 perces időtartamban
4. animációs film, maximum 10 perces időtartamban


Nevezési határidő: 2011. október 25.


Nevezni elektronikus formában és postai úton egyaránt szükséges!

a) Elektronikus formában nevezni pontosan kitöltött nevezési lappal (word dokumentum) szükséges, melyet a nevezési határidő lejártáig kérünk eljuttatni az s8mm@citromail.hu címre. Ide várjuk az alkotóról készült képeket és az alkotásból vett jelenetek fotóit is, melyek bekerülnek a rendezvény programfüzetébe.

b) Postán keresztül nevezni pontosan kitöltött nevezési lappal és a nevezési laphoz mellékelt, az eredeti művet bemutató DVD-R, DVD+R vagy DVD+R DL lemezzel lehet, az alábbi szempontok figyelembe vételével:

1. Standard Definition (SD) digitális felvételi formátumok (Professional DV, miniDV, Digital8, DVCAM stb.) esetében lehetőség szerint MPEG-2 PAL DV tömörítéssel.

2. High Definition (HD) digitális felvételi formátumok (HDV 720p, HDV 1080i és egyéb HD) esetében lehetőség szerint MPEG-4 H.264 (MPEG-4 AVC) tömörítéssel.

A nevezési lapok letölthetők a rendezvény hivatalos honlapjáról, a http://www.vanmaskep.hu website-ról, Nevezési lap menüpont alatt.

Nevezési díj nincs!

Nevezési határidő: 2011. október 25.

Beküldhető alkotások száma: kategóriánként legfeljebb 3. (Minden egyes alkotást külön DVD-lemezen, külön kitöltött nevezési lap csatolásával együtt kérjük beküldeni!)

A nevezéseket, kérjük, a következő címre eljuttatni:

Dohorné Kostyál Zsuzsanna
Rendezvényház Nonprofit Kft.
6726 Szeged, Közép fasor 1-3.

A beérkezett alkotásokat háromtagú szakértő zsűri bírálja el a filmszemle ideje alatt. Előválogatás nincs. Figyelem! Kizáró ok lehet a játékidő túllépése!

A Rendezvényház vetítőtermében (6726 Szeged, Közép fasor 1-3.) zajló versenyprogram után a zsűri interaktív szakmai konzultációt tart, melybe bárki bekapcsolódhat!

Mindkét korcsoportban értékes, a filmkészítéshez kapcsolódó tárgynyereményeket osztunk ki az egyes kategóriák győztesei között..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése