Novella- és fanfictionverseny

Itt van az ősz, itt van újra. Előkerül az iskolatáska, a lenge kabát és a farmerbe dugható automata lőfegyver. Viszont a golyók csak toll formájában kapnak helyet versenyünkön és a kibiztosító gomb hangja is csupán a papírfelületekre lesz veszélyes.

A szüret okán felgyülemlett hét törpényi munkakedv és permanens alkotói kényszer ismét megidézi szerénységében teljes versenyünket, ahol a marcona, öltönyös kétszekrények ülhetnek fel a tintatrónra, hogy ihletet meríthessetek belőlük papírkupáitokkal.

A határidő: 2011. 09. 25., éjfél


Kedves versenyzők!

Kérjük, olvassátok át az alábbi szabályokat, és tartsátok is be őket! Ezek figyelmen kívül hagyása kizárást von maga után!
Az idei verseny témája a jakuzák lesznek. A téma csak ajánlott, lehet ettől teljesen elvonatkoztatott műveket is beküldeni (írhattok akár a dezoxiribonukleinsavról is). Fanfiction és Original kategóriában indulhattok, azaz kategóriánként egy-egy írással. A két nagy kategórián belül egy-egy első helyezettet fogunk honorálni.

Ám az eddigi rendszertől eltérően most a ti kezetekbe adjuk a gyeplőt. Idén nyáron nem csupán az asztal másik oldalán tespedő bíráknak, hanem a közönségnek is meg kell felelnetek, ha dobogóra szeretnétek kerülni.

A zsűri által felállított sorrenden közönségszavazás útján módosíthattok az aktuális kedvencre voksolva. Az elődleges elbírálás után felállított legjobb tíz írásból választva versenyeztethetitek kedvenceiteket az első három helyért. Az első helyezett a zsűri által legjobbnak ítélt ötből, míg a második a legjobb hétből, a harmadik pedig a legjobb tízből kerül majd ki. Szavazni kategóriánként csak egy írásra lehet.
Most rajtatok is áll, ki lesz annyira hegylakó, hogy még a zsűri jakuza testőreit is maga alá gyűrje…
A díjazottakat első kézből a rendezvényt záró eredményhirdetés keretein belül tudhatjátok meg. Valamint egy beszélgetésre is meginvitálnánk a kedves résztvevőket, illetve érdeklődőket az összejövetel folyamán. Itt a legjobb tíz-tíz művet beküldő íróval való beszélgetés mellett kötetlen társalgásra, firkászi eszmecserére is lehetőséget biztosítunk.

Az írások hossza maximum 12 500 karakter lehet (szóközökkel).

A határidő: 2011. 09. 25., éjfél 

Egy szerző összesen két írással indulhat. Ugyan lehetőség van arra, hogy egy művet többen, közösen írjatok, viszont nem áll módunkban több ajándékot adni, így nektek kell osztoznotok az egy emberes csomagon.

A fanfiction kategóriába beküldött írások kizárólag anime vagy manga adaptációk lehetnek és azok főszereplője – illetve szereplői – az adott anime vagy manga karakterei kell, hogy legyenek. De mellékszerepben természetesen feltűnhet általad kitalált is.

A műveknek magyar nyelven, a magyar nyelv helyesírását és nyelvtani szabályait követve kell elkészülniük. De ha nem latin betűs kifejezéseket használsz, akkor vagy a Magyar Tudományos Akadémia szabályai szerintit, vagy a Hepburn-átírást alkalmazd. Mindkettőt elfogadjuk, ám az írásodon belül légy következetes. Műved ne legyen vulgáris, a köz- vagy jó ízlést sértő.

Továbbá a zsűri tisztelettel kéri azokat a versenyzőket, akik a fanfiction kategóriában indulnak, hogy művükkel együtt egy (lehetőleg nem általuk írt) viszonylag részletes ismertetőt/összefoglalót is küldjenek a történetük alapjául szolgáló (anime/manga) forrásról maximum 1-2 oldal terjedelemben, az esetleges információhiány elkerülése érdekében.

A regisztrációkor kérjük, hogy a Név rublikába a polgári neved add meg! Ennek hiányában ki fogunk zárni a versenyből!

Ha ezeket az alapvető szabályokat megszeged, a történetedet kizárhatjuk a versenyből! Tehát, ha egy pályamű helyesírása nagyon gyenge, akkor nem fog a zsűri elé kerülni.

A történetnek a nevező saját szellemi termékének kell lennie, valamint újnak, még nem publikáltnak. Az internet is számít!  Ha a mű egy része vagy teljes egésze plágium, az azonnali kizárást von maga után!
A versennyel kapcsolatos kérdéseidet a fanfic@mondocon.hu címre vagy a megfelelő fórumtopikban tehetitek fel.

Abban az esetben, ha a nevezések nem érnek el egy bizonyos számot, akkor csupán legjobb ötöt hirdetünk vagy végső esetben a verseny érdeklődés hiányában elmarad.

Jó versenyzést kívánunk!

Brigi és Mucc

Forrás: http://www.mondocon.hu/?p=148&cookie=test

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése