DD Souvenir grafika és ajándéktárgy tervezés pályázat

A Decoration & Design Kft. pályázatot hirdet ajándéktárgyon megjeleníthető grafika, valamint új ajándéktárgy tervezésének témakörében.

A Decoration & Design Kft. 1998 óta foglalkozik különböző  ajándék- és dísztárgyak forgalmazásával. Cégünk vezetése elérkezettnek látta az időt, hogy a kereskedelmi tevékenység mellett új, saját fejlesztésű termékekkel is megjelenjen a hazai piacon.

A pályázatra elsősorban profi iparművészek, tervezőgrafikusok, formatervezők és más iparművészeti ágak képviselőinek munkáit várjuk, de mások jelentkezését is szívesen látjuk, akik éreznek magukban kellő tehetséget és felkészültséget.

A pályázat benyújtásának határideje: 2011. október 20.


A pályázat elbírálásának várható ideje: 2011. november 31.

A pályázat célja, és a pályázattal kapcsolatos elvárások: Célunk egy jellegzetesen magyar, folyamatosan bővülő termékkör, motívumvilág kialakítása a mai kor elvárásainak megfelelően. Arra a kérdésre, hogy ez pontosan milyen is legyen, remélhetőleg a beérkező pályaművekből összeállított új megjelenési forma adja meg a választ.

Célcsoport:  A jelentősebb idegenforgalommal bíró magyarországi településeket, helyszíneket látogató hazai és külföldi turisták és üdülő emberek. Ezért a magyar vagy angol nyelvű motívumok egyformán fontosak számunkra. Némely gondolatok, poénok magyar nyelven, míg mások angolul életképesebbek, ezért érdemes ezeket külön is megalkotni.

Három fő területet jelöltünk meg, amivel kapcsolatban kell allnia a grafikának, feliratnak vagy motívumnak:
 • Magyarország,
 • Budapest,
 • Balaton
Szempontok:
 • eladhatóság, piacképesség – szeretnénk, ha minél szélesebb körben eladható termékek születnének,
 • eredetiség – új ötleteket kívánunk piacra vinni és nem a meglévőket ismételni,
 • minőség, kreativitás – a grafika és felirat keltsen pozitív benyomást a vásárlóban,  legyen ötletes, kedves, humoros, szép, dekoratív, poénos, közérthető,
 • megvalósíthatóság és sorozatgyártásra való alkalmasság – a nyertes pályaművek alapján készült
  termékek nagy mennyiségben, gazdaságosan legyen gyárthatók.
A pályázat tárgya:

a.)    Olyan KÉPI ÉS (VAGY) SZÖVEGES motívumok, grafikák, melyek ajándéktárgyakon megjelenítve hozzáadott értéket hoznak létre, továbbá az ajándéktárgyat szuvenírré teszik, amely bárhol kézbevéve, valamilyen módon utal a származási helyére. Egyik célunk tehát, a piacon már meglévő tárgyakból a grafika, motívum, felirat által, Magyarországhoz kötődő emléktárgyak gyártatása és értékesítése.

Az ajándéktárgyak lehetnek pl.: póló, kulcstartó, öngyújtó, törülköző, hamutartó, úszógumi, hőmérő, bögre, pendrive, golyóstoll, sörnyitó, strandpapucs stb. Nyitottak vagyunk a pályázók új ötleteire is. A grafika lehet: hagyományos, modern, humoros vagy pusztán díszítő jellegű. A kép és szöveg lehetőleg együtt jelenjen meg, de a frappáns, jól kitalál felirat is elegendő lehet egy megfelelő tipográfiával.

b.)   Olyan ÚJ TÁRGYAK tervezése, melyek szintén alkalmasak a sorozatgyártásra és kereskedelmi forgalomban  eladhatóak, szuvenírként, ajándéktárgyként vonzó alternatívát jelentenek a boltok, bazárok polcain.

Új tárgyak lehetnek: használati tárgyak, állat- és mesefigurák, épületek, szimbólumok, díszek, stb.  Itt is szempont, hogy Magyarországi, Balatoni vagy Budapesti,jelleggel legyenek felruházva, tehát ez esetben is hazai szuvenír magalkotása a cél.
Az ebbe a kategóriába tartozó pályamű esetében is élethű látványterveket várunk, szintén álló A4-es méretben, pdf formátumban, amelyben az anyagminőségre, méretre vonatkozó információk is fel vannak tüntetve.

Amennyiben egy terv elnyeri a zsűri tetszését, akkor a pályamű díjazásban részesül vagy a grafikákkal azonos feltételek mellett megvásárlásra kerül. Itt egy további munkafolyamat válik szükségessé: a méret és anyaghelyes makett elkészítése, melynek előzetesen egyeztetett munkadíját a Decoration&Design Kft megtéríti.

A beküldött tervekkel kapcsolatos technikai, formai követelmények:
a terveket elektronikus formában, e-mailen várjuk e-mail címünk: souvenir@decorand.com
 • a file formátum pdf legyen, álló A4-es méretben, ami lehet több oldalas is
 • a beküldött filenevek ne tartalmazzanak ékezetes betűt, vagy olyan írásjelet melyek a megnyitást nehezíthetik.
 • az adott motívum megjelenítése legyen bemutatva több féle tárgyon
 • előny, ha univerzális, azaz több területen használható a motívum
 • minden egyes lap alján fel kell tüntetni a pályázó nevét, email címét
A grafika kidolgozása lehet:
 • 1 színű (monochrome)
 • 2-3 esetleg 4 direkt színnel tervezett
 • fotó jellegű, tehát 4 színnel (CMYK) nyomtatott
Amennyiben valamely terv elnyeri tetszésünket és felhasználásra kerül, akkor annak kérni fogjuk a vektorgrafikus vagy nyomdakész változatát. Ezzel kapcsolatban részletesen tájékoztatni fogjuk a pályázót. Ezen munkálatokért külön díjazás nem jár.

Letölthető dokumentumok

Pályamunkák beadásának feltétele: A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó a díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályázati lap aláírásával a pályamunkájáról kijelenti, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti mások szerzői jogát.

Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet, sőt kifejezetten örülünk annak, ha sok jó ötlet érkezik. A pályamunka több műből is állhat és azok kapcsolódhatnak egymáshoz. A sorozat tagjai azonban nem különállóan, hanem egy pályaműként számítanak.

Az érvényes pályázat feltétele a pályzati anyag határidőre történő, megfelelő formátumban való elküldése, illetve a pályázati lap hiánytalan kitöltése és eljuttatása.

A leadott pályázati anyagnak tartalmaznia kell a kitöltött jelentkezési lapot is, amit kérünk pontosan és olvashatóan kitölteni! Felhívjuk figyelmét, hogy e-mail címét pontosan tűntesse fel, mivel pályázóinkkal főként e-mailen keresztül tartjuk a kapcsolatot, ezért ha rossz e-mail címet ad be, előfordulhat, hogy nem értesül az 
Ön számára fontos, a pályázatot érintő információkról.

A nyertes pályaművek díjazása: A beérkezett pályaművek közül a zsűri által kiválasztott első három nyertes részesül pénzjutalomban. A díjak járulék- és adókötelesek.

A pénzjutalom összege magánszemély pályázó esetén :
 • első helyezett: bruttó 300.000 Ft,
 • második helyezet: bruttó 200.000 Ft,
 • harmadik helyezet: bruttó 150.000 Ft.
 A pénzjutalom összege számlaképes pályázó esetén :
 • első helyezett: 300.000 Ft + áfa,
 • második helyezet: 200.000 Ft + áfa,
 • harmadik helyezet: 150.000 Ft + áfa.
külön díj: ha a beérkezett művek között az első három helyezetten kívül is találunk olyan munkát, melyet szeretnénk felhasználni, akkor azt egy kölcsönösen kialakított áron megvásároljuk a pályázótól.

Értékelés – Zsűrizés: A pályamunkákat a Decoration & Design Kft. vezetősége, valamint szakmai partnerei köréből választott zsűri bírálja el. A zsűri fenntartja a jogot, hogy az egyes helyezésekben nem hirdet nyertest.

Szerzői és felhasználói jogok
A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a munkája kiválasztásra kerül és megkapja a három díj egyikét vagy a különdíjat, akkor a pályázati anyagához fűződő szerzői vagyoni jogait átruházza a Decoration & Design Kft.-re. Ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy az általa készített szerzői mű (terv, motívum, felirat) bármilyen formában – akár átalakított formában is – és időbeli, területi, vagy bármely egyéb korlátozás nélkül a Decoration & Design Kft. által felhasználásra kerüljön. Az előbbiekre tekintettel a Decoration & Design Kft. jogosult többek között arra, hogy a szerzői mű az ajándéktárgyain korlátlan mennyiségben reprodukálásra kerüljön, valamint kiadványain, hirdetéseiben, honlapján, egyéb internetes és nyomtatott felületen tetszőleges formában megjelenjen.

A díjazott, vagy megvásárolt pályamunkákat a pályázó a Decoration & Design Kft. rendelkezésére bocsátja korlátlan felhasználásra, a díjazás, vagy a megvásárlás ellenértékén túl mindennemű további követelés nélkül. A szerző a pályázat leadásával a pályázati kiírás rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismeri el, egyúttal nyertessége esetére kijelenti, hogy a pályázat nyertesekénti díjazása szerzői vagyoni jogok, valamint a pályamunka Decoration & Design Kft.-re történő átruházásának megfelelő, értékarányos ellentételezése. Amennyiben nem kerül kiválasztásra egy adott mű, akkor a Decoration & Design Kft. értelemszerűen nem kívánja azt használni a későbbiekben sem, vagy ha mégis, akkor ilyen jellegű szándékával megkeresi a pályázót. A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja, mely a szerzői jog kitételeire nem volnatkozik.

Esetleges kérdéseiket a souvenir@decorand.com email címre küldjék el, a levél tárgyaként: „Kérdés – DD Souvenir” szöveget írják be.


forrás: palyazatok.org
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése