Ösztöndíj Japánban

A Tokyo Institue of Technology és a Budapesti Műszaki Egyetem együttműködésének keretében 2012 októberétől - immáron negyedszer - kétéves ösztöndíjat hirdet a Budapesti Műszaki Egyetemen 3 éven belül végzett vagy 2012. augusztusa előtt végző hallgatók számára, egy fő részére. Az ösztöndíjas hallgatók az egyetem Nemzetközi Graduate Programjára nyernek felvételt. A program résztvevői kétéves építészeti képzésben vesznek részt, amelynek sikeres elvégzése után a „Master of Architecture” címet nyerik el. Az előadások és a gyakorlatok angol nyelvűek, ezért a japán nyelvtudás nem feltétel.
A jelentkezés határideje 2011. október 7. 12:00 óra.

A képzés ideje alatt a hallgatók – neves professzorok irányításával – megismerkedhetnek a legújabb japán építészeti irányzatokkal és szakmai gyakorlaton vesznek részt egy – a későbbiekben kiválasztandó - neves japán építész irodájában. A képzés ideje alatt a hallgatók japán állami ösztöndíjban részesülnek, amely elegendő a tandíj és a megélhetés költségeinek fedezésére, és az egyszeri oda- és visszautazást is biztosítják.
A jelentkezés feltételei:
  • A BME Építészmérnöki Karán nem régebben, mint 2008-ban megszerzett diploma vagy 2011-re tervezett diplomavédés;
  • Magas szintű angol nyelvtudás (amit legkésőbb 2011. december 2-ig TOEFL, TOEIC vagy IELTS vizsgaeredménnyel is igazolni kell) és jó kommunikációs készség;
  • Magas szintű tervezői tudás;
  • Nyitott, befogadó attitűd más kultúrák iránt;
A jelentkezéshez portfólió (PDF formátumban) és egy angol nyelvű, maximum 400 szavas motivációs levél kell.

A jelentkezés határideje 2011. október 7. 12:00 óra.

Több jelentkező esetén a jelentkezők közötti rangsorról és a Tokyo Institue of Technology felé egy ajánlott jelölt kiválasztásáról - a Tokyo Institue of Technology által kijelölt - két fős bizottság (Kissfazekas Kornélia és Kovács Bence) fog dönteni.

A jelentkezéseket Kissfazekas Kornélia nevére (BME Urbanisztika Tanszék), a kissfazekas[kukac]gmail.com e-mail címre kell eljuttatni, kizárólag elektronikus formában.
További részletek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése