Készíts betlehemi jászolt!

2011. december 6. és 2012. január 15. között ismét a főváros egyik legszebb helyszínén: a városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban lesz látható a BETLEHEMI JÁSZOL-kiállítás!

A 18. alkalommal megrendezendő kiállításra A Magyar Kézművességért Alapítvány - az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatával és a Ciszterci Egyházközséggel együttműködve - nyílt pályázatot hirdet, amire hazai és határon túli magyar kézművesek, tárgyalkotó népművészek és kézműves iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni jelentkezők és közösségek egyaránt jelentkezhetnek.

Nevezési határidő: 2011. november 11.
Az alkotások beadásának időpontja: 2011. november 19-20. 10-16 óráig.



Pályázni: a betlehemi jelenet szereplőit ábrázoló, a betlehemezés népszokásait megörökítő, illetve az adventhez, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó, természetes alapanyagok felhasználásával készült, legfeljebb 3 népművészeti, képző- vagy iparművészeti alkotással lehet. A Bibliában elmondottakhoz ragaszkodó művek mellett a betlehem mának szóló üzenetét megfogalmazó alkotásokat is várunk.

Nevezési határidő (a nevezési lap beküldésére és a nevezési díj befizetésére): 2011. november 11.

A nevezés módja:


1. Regisztráció
Az erre szolgáló internetes felület elérhető honlapunkon (http://www.amka.hu).
Az internettel nem rendelkezőktől telefonos bejelentkezést kérünk.


2. Nevezési lap megküldése
A kitöltött nevezési lapot e-mailen: Word-formátumban, az amka@chello.hu címre kérjük megküldeni. (Képformátumban - .jpg, .bmp, stb. - elektronikusan küldött nevezési lapot nem tudunk elfogadni.) Amennyiben ez elektronikus formában nem megoldható, postán (Gergely Imre lent olvasható címére), vagy személyesen kérjük a nevezési határidőig eljuttatni.


3. Nevezési díj befizetése
A nevezési díjat ugyancsak a nevezési határidőig kérjük az Alapítvány OTP-nél vezetett 11705008-20436209 sz. számlájára befizetni vagy átutaltatni. (Rózsaszín csekk használatakor is ezt a számlaszámot kell feltüntetni!)
  
Az alkotások beadásának időpontja: 2011. november 19-20. 10-16 óráig.

A beadás helyszíne: a FIMÜV Zrt. (Bp., XIV. ker. Gvadányi út 33-39.) földszinti terme. Megközelíthető gépkocsival az Örs Vezér terétől, az IKEA-tól a Füredi úton, a Rákos patak után jobbra kanyarodva, ill. az M3-as felől az Erzsébet királyné út - Miskolci u. - Gvadányi út vonalán; a Keleti pu.-tól a 80-as trolival a végállomásig; az Örs Vezér terétől a 81-es trolival a 4. (Füredi úti) megállóig.

A pályázatra beadott alkotások nem automatikusan kerülnek kiállításra! Válogatásukat a Hagyományok Háza, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szakértőiből valamint a betlehemes mozgalmat az 1940-es években eredetileg kezdeményező Ciszterci Egyházközség képviselőjéből álló zsűri végzi. A bíráló bizottság egyúttal javaslatot is készít a legjobb pályamunkák díjazására. 

Elismerés, díjazás: a kiállításra bekerült alkotók a december 12-ére tervezett ünnepélyes eseményen elismerő oklevelet kapnak, a zsűri által kiemelt alkotások készítői pedig az oklevélen kívül különböző díjakat vehetnek át. 

Az alkotások visszaadása: 2012. január 15-16-án 10-16 óráig a kiállítás helyszínén, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum földszinti kiállítótermében történik.
A kiállítás anyagát az előző 9 évhez hasonlóan idén is színes fotóalbumban örökítjük meg, amit a december 12-ei ünnepélyes alkalomra szeretnénk megjelentetni! A különleges karácsonyi ajándéknak is számító Betlehemi képeskönyvben minden kiállító 1-1 alkotása szerepelni fog.

További információ Gergely Imrétől kapható.
Postacím: Gergely Imre, IPOSZ, AMKA 1392 Bp. 62., Pf. 289
(Bp., V. ker. Kálmán I. u. 20. IV. 402.)
Tel.: 06-1/354-3146; 06-30/394-6010; e-mail: amka@chello.hu
Honlap: http://www.amka.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
nevezési lap

forrás: pafi.hu

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése