Schwajda György drámapályázat

Schwajda György a magyar színháztörténet kiemelkedő alakja, megkerülhetetlen személyisége volt. Miközben példát adott színházvezetésből-színházépítésből, maradandó művekkel gazdagította a magyar drámairodalmat-mert hiszen igazi hivatása az írás volt.

Az elmúlt években általa vezetett Csiky Gergely Színház Közhasznú Nonprofit Kft. a drámaíró Schwajda emlékét kívánja őrizni, és új magyar drámák születését kívánja elősegíteni, amikor nyílt egyfordulós pályázatot hirdet az alábbi feltételekkel:

Pályázatot nyújthat be bármely, a pályázat leadási határidejekor olyan nagykorú, természetes személy, aki számottevő, országos lapok vagy kiadók által publikált szépirodalmi munkássággal rendelkezik.

Műfaji megkötés: Mesejáték

A pályázat postai leadási határideje: 2012. február 1.A színház egy első díjat ad ki, melynek  bruttó összege  800.000 Ft.

A díjazott pályamű nyertese kötelezettséget vállal arra, hogy a művet 2014. május 31-ig sem nyomtatott, sem pedig elektronikus formában nem jelenteti meg, valamint tudomásul veszi, hogy a mű esetleges nyilvános bemutatásának jogával fenti időpontig a kaposvári Csiky Gergely Színház rendelkezik, mely jogért az egyszeri pályázati díjazás kifizetésén kívűl egyéb anyagi kötelezettség a színházat nem terheli.

A pályázat postai leadási határideje: 2012. február 1.

Borítékon feltüntetendő:


"Schwajda György Drámapályázat"
Beküldési cím: Csiky Gergely Színház
7400 Kaposvár
Rákóczi tér.


A teljes pályázat letölthető innen pdf formátumban.


forrás: http://www.kulturpont.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése