TÉR-KÉP makett-pályázat iskolák részére



FIGYELD MEG, ISMERD MEG ÉS TERVEZD ÚJRA A KÖRNYEZETED!

Az épített környezettel életünk minden másodpercében kölcsönhatásba kerülünk, mégis meglepően keveset foglalkozunk vele.

A pályázat célja hogy a gyerekek átélhessék a kreatív tervezés örömét, miközben komplex ismereteket szereznek mindarról, ami egy várost várossá tesz és megtanulják, hogy felelősséggel tartoznak az épített és a természeti környezetért, annak megóvásáért és átörökítéséért.

Ösztönözni szeretnénk a diákokat, hogy tudatosan és kritikusan szemléljék az őket körülvevő teret és dolgozzák fel közösen településük egy tetszőlegesen választott közterületét (ez lehet bármilyen tér, park, utcarész, stb.), megismerjék annak értékeit, felfedezzék hiányosságait és találják ki, hogy hogyan lehetne azt átalakítani úgy, hogy az ott élők érdekeit a leginkább szolgálja. Elképzeléseiket egy makett formájában jelenítsék meg.

Beküldési határidő: 2012. május 10.



E komplex téma feldolgozásához 3 féle képpen kívánunk segítséget nyújtani:

1. Igény szerint lehetőséget biztosítunk arra, hogy a pályázni vágyók egy ingyenesen, az iskolájukban tartott épített környezeti nevelési témájú, interaktív előadáson, foglalkozáson vehessenek részt a kultúrAktív Egyesület szakértőinek közreműködésével.

2. A kultúrAktív Egyesület Facebook oldalán közzéteszünk kreatív ötleteket, segédanyagokat és itt folyamatos konzultációs lehetőséget is biztosítunk.

3. További inspiratív lehetőséget kínál a Budapest Beyond Sightseeing Belvárosi iskolakerülés című sétája, melyet az első 10 jelentkező felsős vagy középiskolás osztály kedvezményes áron vehet igénybe.
Jelentkezés és további információ: www.beyondbudapest.hu/magyarfelület/diák séták/Belvárosiiskolakerülés

A legjobb pályaműveket 2012-ben kiállításon mutatjuk be és az arra érdemes makett-terveket a helyi döntéshozók figyelmébe ajánljuk.

Pályázati feltételek:
A pályázatra 6-18 éves korú gyermekek alkotásait várjuk, egyénileg és csoportosan egyaránt. Bármilyen köztérre vonatkozó tervvel lehet pályázni (épület, növényzet, köztéri bútor, stb).

A beküldött anyagnak tartalmaznia kell:
- kitöltött pályázati adatlap
- a kiválasztott helyszínről készült 10 db fotót vagy egy panoráma képet
- egy rövid leírást arról, hogy miért erre a helyre esett a választás (max. 1000 karakter)
- a makettről készült 10 db fotót

A képeket kizárólag 600dpi-s felbontásban, jpg formátumban, álló A2-es nyomtatási mérettel, illetve a panoráma képeket 59 cm-es magassággal fogadjuk el.

A maketthez használt anyag és művészeti technika szabadon választott, maximális magassága 35cm. A maketteket a bírálathoz nem kell beküldeni, de kérjük, őrizzék meg őket az eredményhirdetésig.

A beérkezett anyagot szakmai zsűri bírálja el és a legizgalmasabb művek alkotói jutalomban részesülnek, illetve minden pályázó és érdeklődő részt vehet a pályázat záró rendezvényén, melyen egy meglepetés performance-al szeretnénk kedveskedni a megjelenteknek.

Beküldési határidő: 2012. május 10.

További információ: ter.kep.palyazat[kukac]gmail.com
A pályázati adatlap emailben a megadott címen kérhető!


forrás: http://epiteszforum.hu



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése