Novemberben újra Akusztikus Tehetségkutató Verseny!

A nagy érdeklődésre való tekintettel 6 hónap elteltével ismét akusztikus verseny lesz a Gőtében, ezúttal nem a tavaszt, hanem az őszt búcsúztatjuk. Újdonság, hogy nem csak szóló, hanem duók jelentkezését is várjuk két kategóriában. A feltételek amúgy hasonlóak a tavaszi megmozduláshoz. A zenészek akusztikus vagy elektroakusztikus hangszereken játszhatnak.

Az első kategóriába instrumentális, szöveg nélküli zenékkel lehet benevezni, míg a második kategóriában fontos szerepet kap az ének és a saját dalszöveg, magyar nyelven. Minden fordulón 3-3 számot várunk az előadóktól. 

Jelentkezési határidő: 2011. november 1.


A a múltkori versenyen elég elnézőek voltunk, előfordultak versfeldolgozások és angol nyelvű dalok is. Ezek most sem kizáró okok, egy-egy ilyen szám beleférhet, de az előadott művek 2/3-a legyen a kiírásnak megfelelően, magyar nyelvű, saját szám. Feldolgozásokat egyik kategóriában sem fogadunk szívesen. A zsűri a zenei tudást, egyéniséget, énekhangot és mondanivalót egyaránt pontozni fogja. Értelem szerűen az instrumentális kategóriában énekről és szövegről nem beszélhetünk. A zsűriben igyekszünk elismert zenészeket szerepeltetni.

A versenyt, a hagyományokhoz híven szerdánként tartjuk majd, a nyitóbuli és selejtező november 2-ára, az első forduló 9-ére, a második forduló 16-ára, az elődöntő 23-ára, míg a döntő és záróest 30-ára esik. A fordulók után közös jamre várjuk a versenyzőket és zenélni vágyókat. A fordulók után különböző feladatokkal bízza meg a továbbjutókat a zsűri. A hagyományhoz híven a közönségnek is jelentős szerepe lesz a végeredményben, szóval a fellépők bátran hozzák magukkal barátaikat!

Jelentkezés emailben történik a tarajosgoteklub.art@gmail.com címre. A jelentkezők a nevüket, elérhetőségüket és választott kategóriájukat küldjék el 2011. október 1. és november 1. között. Mintaanyagra, bemutatkozásra ezúttal nem lesz szükség. A díjazásról még nincsenek konkrét információink, de a rendezvény első sorban a közös élményt, egymás megismerését, zenészek és közönség összebarátkozását szolgálja, így hatalmas nyereményekre ne számítsatok. Ami biztos, hogy a stúdiófelvétel, próba és koncert lehetőség és fogyasztás biztosan szerepel a díjak között.

http://tarajosgoteklub.blogspot.com/






.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése