FÉNYKÉPEZŐGÉPPEL ANDREA PALLADIO NYOMÁBAN

A lőkösházi Vásárhely-Bréda Kastély fotópályázatot hirdet „Fényképezőgéppel Andrea Palladio nyomában” címmel.Ez a fotópályázat a Bréda Kastély teljes külső és belső felújítása alkalmából kerül meghirdetésre.Célja összegyűjteni az Olaszországban található Palladio által tervezett, valamint a világban található palladieszk épületek fotóit.
A legszínvonalasabb fotók készítői meghívást kapnak a Bréda Kastélyban tartandó ünnepélyes díjátadó rendezvényre, alkotásaikat Palladio és követői munkásságát bemutató albumban, illetve a kastély területén időszaki kiállítás keretében tekinthetők meg.

Határidő: 2012. március 31. (várható eredményhirdetés: 2012. május)

Kép formátuma: JPEG, max. 8 MB/kép

Darabszám: 1 épületről – külső felvétel és/vagy belső felvétel és/vagy parkfelvétel - beküldendő elvárt mennyiség 3-10 db kép.
Fájl neve: vezetéknév_keresztnév_épület neve_ország neve, vagy művésznév_épület neve_ország neve
A feltöltésnél kérjük, töltsön ki minden adatot: név, e-mail cím, képaláírás.


Pályázók köre: 18+
A beküldött képeket szakmai zsűri bírálja.

Nyeremények: Díjazásban az első három helyezett részesül, melyből az első helyezett nyereménye 1 db. 2 személyes külföldi városlátogatás „Andrea Palladio nyomában”.

Pályázó hozzájárul, hogy fényképe térítésmentesen kiállításon szerepeljen, publikációban – elektronikus és nyomtatott egyaránt - és a médiában megjelenjen a szerző nevének feltüntetésével.
Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak ő a szerzője és ezáltal joga van publikáltatni.
A szerzői jog a fotó készítőjénél marad.
A nevezés díjtalan.

A Bréda Kastély és Andrea Palladio kapcsolata:
A Bréda kastély klasszicizáló romantikus (empire) stílusában Palladio munkássága érezhető mind tömegében, mind alaprajzi elrendezésében, mely a vicenzai La Rotonda utánérzése. Vásárhelyi János, az építtető anyósa velencei patríciuslány volt, és köztudott, hogy Palladio Velencében is alkotott (legismertebb műve a San Giorgo Maggiore), valamint ez idő tájt (XVI. század közepe) Vicenza Velence befolyása alatt állt, pontosabban oltalma alá helyezte magát, megvédendő más erős városok szövetségétől (Firenze, Pisa). Így tehát a kastély mintájául valószínűleg egyenesen a vicenzai épület szolgált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése