Fess libát!

Fess libát! Márton-napra (hátha megveszi Döbrögi). Utcaművészeti pályázat Márton napon a köztereken megjelenő libaszobrok megfestésére.


A pályázat keretében 8 liba festésére keresünk művészeket. A libafestők kiválasztása a beadott tervek alapján történik, ezeket kérjük síkban kiterítva és látványrajzon is szemléltetni a mellékelt libamodell alapján. a tervekhez néhány mondatos koncepció leírást is várunk. Maximum két fős csoportok jelentkezését várjuk libánként. A pályáaműveket emilben kérjük, legfeljebb 5MB méretben.

Beadási határidő: 2011. október 20.



A liba vizuálisan liba maradjon!

A magyar néphagyományok, szent Márton nap, a lúd fogyasztás és az új bor kóstolás témakörében várunk pályázatokat, a városi kortárs vizuális nyelvre.

A kiválasztott tervek megvalósításához 15 000 forint anyagköltséget adunk libánként. A liba szobor felülete fehér poliészter. A festésre a nyertes pályázóknak két napjuk lesz, plusz két nap száradási idő. A libaszobrot, a festéshez helyszínt, majd a szállítást biztosítjuk. A libák november 7.-től egy hétig lesznek kiállítva Budapest forgalmas utcáin és terein. Internetes szavazáson a legjobbnak bizonyult liba alkotója vásárlási utalványban részesül, mellyel képzőművészeti eszközöket tud vásárolni. 2012 tavaszán megrendezendő Királyi Lakomán a várban a 8 libaszobrot szintén kiállítjuk frekventált helyen, és eladásra kínáljuk. Az eladási árból a művészek részesülnek.

Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!

A november 11.-i Márton nap a 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ez a nap zárja le a népszokás szerint az éves gazdasági munkákat, kezdetét veszi a természet téli pihenő időszaka, e napon kóstolták meg az újbort és vágtak le először tömött libákat. Napjainkban ebbol leginkább a Márton napi liba fogyasztása maradt fent.

Beadási határidő: 2011. október 20.
Ide küldjétek: sipilevi@gmail.com

Info: Sipos Levente, 30 3021643
Liba aukció a Királyi lakomán tavasszal!

Nyeremény: Művészeti ajándék utalvány!

 
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése