Tótkomlós záridőben – fotópályázat

A pályázat célja: Tótkomlós felfedezése, fénnyel írott szellemtárának megalkotása
Minden megörökíthető, ami “a Kárpát-medence kellős közepén” fekvő kisváros örökségét, értékeit jeleníti meg: közösségünk hagyományai, arcai, tárgyai, a város épületei, építményei, enteriőrök, utcaképek, temetők, a Száraz-ér völgyének partjai, kiöntései, növény és állatvilága, a városszéli puszták, mezőgazdasági és ipari emlékek. A település napos és árnyoldala és bármi más, ami a róla alkotott kép által válik önmagán túlmutatóvá, illetve ami választ ad arra a kérdésre, hogy miért lehet szeretni Tótkomlóst. A helyszín kötöttsége és a tematika kötetlenségének kettőssége jelenti a kihívást a látó/látogató szemek számára.

A fotók beküldési határideje: 2011. december 31.



Részvételi feltételek: A fotópályázaton bárki részt vehet Tótkomlóson készült képeivel, sorozataival életkortól, állampolgárságtól, nemzetiségtől, foglakozástól és lakóhelytől függetlenül.

Nevezési díj nincs.

A szervezők részvételre biztatják azokat a fotósokat, akik a világ bármely táján már tudtak remekbe szabott képeket készíteni, de Tótkomlóson még nem tették próbára tehetségüket, valamint a komlósiakat és a Tótkomlósról elszármazottakat, akik ily módon szeretnének hitet tenni városuk mellett.

Egy pályázó legfeljebb 11 db felvételt küldhet be digitális adathordozón (CD). Egy sorozat minimum 3, legfeljebb 11 képből állhat, és egy képnek minősül. A sorozatok megbonthatók. A digitálisan beküldött fotók legalább 5 megapixel (2562×1936) felbontásúak és jpeg formátumúak legyenek.

A képfile-ok elnevezése: a pályázócsaládneve_keresztneve_aképrövidcíme_nevezésilapszerintisorszáma. A képfile-ok a nevezési lapon szereplő adatokkal egyértelműen azonosíthatók legyenek.

A zsűri által kiállításra javasolt képeket a Tótkomlósi Városvédő Egyesület rendeli meg fotólaborban. A díjnyertes, illetve a nem díjazott, de kiemelkedő színvonalat képviselő alkotásokat kiállításon mutatjuk be a nagyközönségnek. A kiállításra elfogadott képekből katalógust készítünk, valamint a kiállítás után megjelentetjük az egyesületünk honlapján.

A kiállítási anyag a tótkomlósi tárlat után rendelkezésre áll másodbemutatókra az ország egész területén.
A zsűri tagjai: Korniss Péter fotóművész, Szarka Klára fotótörténész, Dezső Tamás fotóművész

Díjazás:
l. díj: 120 000 Ft
II. díj: 90 000 Ft
III. díj: 60 000 Ft

Támogatók különdíjai, tárgyjutalmak

A fotók beküldési határideje: 2011. december 31.

Zsűrizés: 2012. január
Értesítés a zsűrizésről, a kiállítás helyszínéről és időpontjáról 2012. február 4-ig.
Pályázati cím: A pályaműveket CD-n, kitöltött nevezési lap kíséretében az alábbi címre kérjük beküldeni:
Dr. Kancsó János, 5940 Tótkomlós, Fő u. 12.

Kapcsolat felvétel, információ, pályázati kiírás, nevezési lap elérhető a www.varosvedo.totkomlos.hu honlapon, e-mail: csonakos12@qmail.com. Mobil: +36-30-9670-279.

“A feladat nem mindent kimeríteni, hanem a kimeríthetetlent megtalálni” Hamvas Béla


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése