Blue Award 2012

A bécsi Műszaki Egyetem Tértervezési és Fenntartható Építészet Tanszéke rendezi meg a BLUE AWARD pályázatot. A Blue Award egy kétévente megtartott nemzetközi hallgatói pályázat, ahol a benyújtott munkák a fenntarthatóság témáját dolgozzák fel az építészet, településfejlesztés és városépítészet egyetem oktatási területein belül. A fenntartható fejlődés gazdasági, kulturális és szociális dimenzióira ugyanakkora figyelmet kellene fordítani, mint a műszaki megoldások és funkció klasszikus problémáira.

Regisztráció kezdete: 2011. május 16. vége: 2012. február 1.
Projektek beérkezésének határideje: 2011. október 1. szombattól 2012. február 1. dél.

A verseny nyílt felhívás a jövő-orientált és fenntartható megoldások keresésére. Hogyan fog épített környezetünk az elkövetkezendő években viselkedni? Nem az egyoldalú megközelítés vezet el a válaszig, helyette sokkal inkább a felmerülő feladatok széleskörű áttekintésére van szükség ahhoz, hogy megoldásokat találjunk, és megőrizzük környezetünket, melyben érdemes élni.

A Blue Award 2012 másodszor jelentkezik anonim, nemzetközi, egyfordulós pályázatként, melyet építészetet, településfejlesztést és városépítészetet hallgató diákok számára írtak ki. Az első alkalommal, a Blue Award 2009 felhívására 163 projekt érkezett 49 ország 86 karáról.

A Blue Award 2012 versenyre a pályázatokat három kategóriában lehet benyújtani. A Blue Award 2012 kiemelten díjazza és támogatja a forró, száraz éghajlat építészeti problémáinak megoldására irányuló erőfeszítéseket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a fenntarthatóság egyéb témáival foglalkozó projekteket kizárnák vagy diszkriminálnák.

A résztvevők a következő kategóriákban nyújthatják be pályázataikat:
1. kategória – Városi fejlődés és átalakítás, tájrendezés
2. kategória – Ökologikus épület
3. kategória – Építkezés meglévő szerkezeteken belül

A pályázat összdíjazása 20 000 Euró
A 20 000 Eurós összdíjazást a zsűri a három kategória győztesei között osztja szét, több kiemelt megvétel odaítéléséről is dönthet. Emellett, a kategóriáktól függetlenül, az összes benyújtott pályázat közül egy különdíjat is kap majd.

Határidők
A versenyt 2011. május 16-án jelentették be.
Regisztráció kezdete: 2011. május 16. vége: 2012. február 1.
Projektek beérkezésének határideje: 2011. október 1. szombattól 2012. február 1. dél.

www.blueaward.at

epiteszforum.hu



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése