Pilinszky János: Ki és kit? - fotópályázat

A Bukaresti Magyar Diákszövetség meghirdeti első fotópályázatát bármely korosztályhoz tartozó amatőr és hivatásos fotósok számára.

A pályázat témája rendhagyó módon nagyrészt az alkotókra van bízva, ugyanis az alább olvasható Pilinszky János Ki és kit? című versről kell saját interpretáció szerint fotókat készíteni.

Lehet a vers részleteiből kiindulni, vagy az egész mű olvasása után kialakult hangulatot, képet lencsevégre kapni.

Leadási határidő: 2011. november 10.

A beküldött képek közül csak azokat vesszük figyelembe, amelyek megfelelnek a verseny szabályzatának.

A témaadó vers:
Pilinszky János Ki és kit?

Léptek a fűben, a sötétben,
aztán egy székláb és egy ágy
a törvénytelen ragyogásban.

Akár egy kivilágitott
vesztőhely, leszoritott tarkó,
oly szép és idegen a látvány.

Fények és árnyak,
léptek, bútorok,
hová kerűltem?
Ágy és székláb,
ki is van itt, ki van jelen,
és ki figyel, s kit is figyel?

Léptek a fűben, a sötétben,
aztán egy székláb és egy ágy
a törvénytelen ragyogásban.


A BMDSz tagjaiból álló zsűri által kiválasztott legjobb 20 fénykép kiállításra kerül a diákszövetség székhelyén, a Bukaresti Petőfi Művelődési Társaság épületében (Ioan Zalomit utca 6. szám). A nyertesek listáját november 18-án hIrdetjük ki.

A tárlat november 21-étől kerül az érdeklődők elé, és a karácsonyi vakáció kezdetéig lesz megtekinthető.
A kiállítás zártával a nyertesek hazavihetik a bekeretezett alkotásokat.
Bővebb információkért az e-mail címen, vagy a 0755-805003-as telefonszámon jelentkezhetnek.
Részvételi szabályzat

 A Bukaresti Magyar Diákszövetség 2011-ben megrendezi a Ki és kit? Képekben fotópályázatot. A pályázat az alább kiadott részvételi szabályzat szerint kerül megrendezésre. A részvételi szabályzatnak megfelelő minden beküldött fotó jogosult a pályázaton való részvételre.

1. A pályázatra csak digitális/digitalizált fotókat várunk.
2. A fotók minimális felbontása 1800x2700 pixel kell legyen. Elfogadott képformátum a JPG, JPEG és RAW formátumok.
3. A képeken a szokásos digitális utómunkák (a teljes képet érintő, kismértékű színkorrekció, a színes felvétel fekete-fehérré alakítása, kontraszt állítása, kismértékű vágás) végezhetők. Digitális illusztrációkat azonban NEM fogadunk el.
4. A pályázatokat az címre várjuk, tárgyként megadva: Fotó. A tartalom részben kérjük megadni a fotók címeit a fájlnevek mellé, valamint a pályázó nevét, e-mail címét és lakhelyét (város).
5. A pályázati anyag beküldésével a versenyző automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a kiírók a diákszövetséggel vagy a pályázattal kapcsolatos kiállításokon, kiadványokban, internetes felületeken képeiket térítésmentesen használják. A pályázó az eredményhirdetésig a pályázatra beküldött alkotásait máshová nem nyújthatja be, ill. máshol nem jelentetheti meg.
6. Az esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve az esetleges jogsértéssel bekövetkező anyagi kárt is. Valamennyi résztvevő kijelenti, hogy a benyújtott pályamű saját, eredeti alkotása, továbbá, hogy a művek szerzői joga őt illeti meg. Pályázni csak saját, eddig máshol meg nem jelent, illetve még nem díjazott alkotásokkal lehet.
7. A képeken nem helyezhető el felirat, mely a fotós kilétére utal, illetve a kép címét sem lehet feltüntetni, valamint nem lehet célzottan reklámértékű a kép témája.
8. Csak azokat a pályázatokat tudjuk figyelembe venni, melyek a kiírás minden kitételének megfelelnek.
9. Amennyiben a határidőig nem érkezik megfelelő mennyiségű vagy minőségű pályamunka, a kiíró fenntartja magának a jogot a pályázat meghosszabbítására, vagy visszavonására.
10. A pályázattal kapcsolatos kérdéseket az címen lehet feltenni, tárgyként beírva: Infó.
11. Minden pályázó visszajelzést kap a munkája beérkezéséről a jelentkezési lapon megadott címére.
12. A beérkezett pályamunkák legjobbjait egy kiállítás keretében bemutatjuk a nagyközönségnek, és a kiállítás végén az alkotóknak ajándékozzuk.


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése