„Egy flekk energia” – Az ENERGIAKLUB pályázata újságíróknak

Energiahatékonyság – energiatakarékosság. Két olyan fogalom, amely amennyire fontos legalább annyira mostohán kezelt a magyar médiában. Pedig kevesebb áram felhasználásával, vagy hatékonyabb energiafelhasználással, így például otthonaink jobb hőszigetelésével, vagy fűtésrendszerünk korszerűsítésével egy család már jelentős összeget takaríthat meg. Egy beszédes adat: ha a hazai lakóházak átesnének a szükséges korszerűsítéseken (szigetelés, nyílászárók, fűtés), ezzel éves szinten akár 128 PJ energiát lehetne megtakarítani – ez Magyarország éves energiafogyasztásának körülbelül egytizede!

Hogy mi lehet az oka, hogy a téma ennyire „népszerűtlen”? Talán mert minden, ami az energiával kapcsolatos annyira bonyolult, helyenként túlságosan tudományos is, hogy nehéz róla érthetően írni. Talán az újságíróknak túl sok idejét veszi igénybe, hogy a számtalan forrásból összegyűjtse a szükséges információkat. Vagy talán egész egyszerűen azért, mert a téma eddig még nem került a sajtó érdeklődési körébe.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. január 3. kedd, 12:00


Az ENERGIAKLUB éppen ezért hirdeti meg „Egy flekk energia” pályázatát.

Amit várunk:
Érthető, informatív, hiteles módon írni az energiahatékonyság/energiatakarékosság témáról. Fontos: nem szakcikket várunk, az írás célcsoportja a lakosság. Reményeink szerint a cikkek felhívják a lakosság figyelmét az energiahatékonyság fontosságára és takarékosabb életmódra ösztönzik őket. Terjedelmi megkötés nincs, kb. egy és két flekk közötti írásokat várunk.

Amivel nevezni lehet:
A pályázat kiírása (október 03.) és december 31. között nyomtatott vagy online médiában megjelent magyar nyelvű cikket várunk.

Mit lehet nyerni?
A pályázat fődíja: 90.000 Ft
2. helyezett: 40.000 Ft
3. helyezett: 30.000 Ft

Mivel segítjük a leendő cikkek íróit?
Október folyamán 2 workshopot tartunk, ahol szakértőinkkel körbejárjuk a területet, konkrét témákat ajánlunk, illetve információkkal, adatokkal segítjük a cikkek íróit. Jelentkezés, információ: fellegi@energiaklub.hu, 411-3523. A workshopok időpontjáról és helyszínéről a jelentkezők pontos információt kapnak.

Amit még tudni kell a pályázatról.
A beérkezett cikkeket egy három tagú zsűri bírálja el, amelynek tagjai között a kiíró – ENERGIAKLUB – képviselője mellett egy energetikus és egy újságíró is képviselteti magát.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. január 3. kedd, 12:00, A pályázatokat a sajto@energiaklub.hu címre várjuk.

A beérkezett pályázatokat 2012. január 17-ig bíráljuk el. Eredményhirdetés: 2012. január 23.
Részletes pályázati kiírás a mellékelt pdf fájlban.

Forrás: www.energiaklub.hu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése