Megvannak az első Platform 11+ drámaírói pályázat nyertesei

Közlemény a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház ifjúsági drámapályázatának eredményéről

Az Európai Unió által támogatott ifjúsági színházi projekt, a Platform 11+ keretében, a Kolibri Színház által meghirdetett ifjúsági drámapályázat sikeresen lezárult. Köszönet mindazoknak, akik pályaművükkel megtiszteltek bennünket.

Magyarországon az utóbbi évekig nem születtek a kiskamaszok korosztályos problémáira érzékenyen reagáló új magyar drámák. A pályázat bizonyította, hogy ebben az Európa szerte népszerű színházi műfajban immár magyar szerzők is izgalmas művekkel gazdagítják a nemzetközi kínálatot.


A pályázatra beérkezett alkotások közül a zsűri -  Horváth Péter, Németh Ákos, Tasnádi István - három művet díjazásra és egyet dicséretre tartott érdemesnek.

A díjazott művek:

Győri Katalin: Delete
Kiss Márton: Csöngő                            
Oláh-Horváth Sára: Veritas Duplex        
Mindhárom mű olyan értékekkel rendelkezik, amelyek egyaránt esélyessé tehetik őket a bemutatásra. Ezért döntöttünk úgy, hogy alkotóik közt egyenlő arányban osztjuk föl a 4000 eurós pályadíjat. A Kolibri Színház továbbá lehetőséget ad a szerzők számára, hogy a zsűri tagjaival konzultáljanak. Horváth Péter a Csöngő, Németh Ákos a Veritas Duplex; Tasnádi István a Delete alkotójának nyújt szakmai segítséget darabjuk fejlesztéséhez. 

Dicséretben részesítjük  Adorján Beáta: Pali és Lea című alkotását.

Az ünnepélyes díjátadót február 21-én 16.30 kor tartjuk a Kolibri Pincében (1061 Budapest, Andrássy út 77.)Horváth Péter         Németh Ákos           Novák János            Tasnádi István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése