Nikon Photo Contest 2012–2013

A Nikon Photo Contest (NPC) a korábbi, 1969 óta megszervezésre kerülő Nikon Photo Contest International új neve. Idén, a verseny 34. évében az új név mellett egyéb fontos változások is történtek, többek között bevezették a videó kategóriát.

Négy kategóriában várják a nevezéseket: egyedi fényképek (A kategória), fotósorozat (B kategória; 2-5 különböző fényképből álló alkotásokkal lehet nevezni), fotográfiai videók (C kategória, legfeljebb 45 másodperc hosszú videó) és Mozgó pillanatképek (D kategória). A D kategóriában a Nikon olyan alkotásokat vár, amelyek a Nikon 1 cserélhető objektíves fényképezőgéppel készültek, s melyek állóképet és videót egyesítő, új Mozgó pillanatkép formátumban készültek.

Pályázati határidő: 2013. február 28.

A pályázaton részt vehetnek bármely ország profi és amatőr fotósai. Az A és B kategóriákba beküldött képek száma együtt maximum 10 lehet, a C és D kategóriába 1-1 alkotással lehet indulni.

Az NPC zsűrije világszerte ismert fotósokból áll, akik minden kategóriában 64 képet választanak ki az első, második és harmadik helyezésre, illetve a legjobb pályázónak járó nagydíjat is ők osztják ki. Újdonság még a legnépszerűbb pályázatnak járó Résztvevők díja, amelyet a résztvevők szavazatai alapján választanak ki. A nyertes pályázatokat 2013 nyarán hirdetik ki. Ezek a munkák nyilvános kiállításon vesznek részt, amelynek helye, ideje és egyéb részletei még nem ismertek.

A nyertes pályázók Nikon-termékek vásárlására fordítható pénzjutalomban részesülnek 100 000 jen (kb. 970 euró ) és 1 000 000 jen (kb. 9700 euró ) közötti értékben, továbbá szerepelni fognak a díjazott pályázatok kiállítói között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése