"EMLÉKEK" – költészetnapi vers- és prózaíró pályázat - 2012

Kiíró: Barátok Verslista és VPM
Pályázat címe: "EMLÉKEK"
Kategória: irodalmi, vers és próza

1. A Barátok Verslista (http://portal.verslista.hu) és a Vizuális Pedagógiai Műhely a költészet világnapja és a magyar költészet napja alkalmából pályázatot ír ki az alábbi témakörben: "EMLÉKEK".

2. Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók - kortól és foglalkozástól függetlenül bárki - kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű írásokkal.

3. A pályázat keretében a pályázók maximum 4 verssel és 2 prózai művel pályázhatnak.

Beérkezési határidő: 2012. április 7. (szombat) éjfél.
Beküldési cím: 2012@verslista.hu

4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván - is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon (www.vpm.hu; portal.verslista.hu;  www.poeta.hu; www.kepzeldel.hu) illetve a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban.
(A Barátok Verslista jelenlegi tagjainak e Nyilatkozatot nem kell elküldeniük, mivel e pályázatra is vonatkozik az általuk már elfogadott 2012 évi Verslistás Szabályzat.)

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban - Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a 2012@verslista.hu címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2012. április 7. szombat éjfélig. A levél tárgya legyen minden esetben: "EMLÉKEK"!

A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a
beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.

A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:
Vizuális Pedagógiai Műhely 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.

A nyilatkozatnak legkésőbb 2012. április 11.-ig meg kell érkezniük a fenti címre.
Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.

6. Nevezési díj: NINCSEN

7. Minden beküldött pályázat felkerül a beküldési határidő lejárta után a http://poeta.hu/2012 honlapra.

8. Pályadíjak:

1-50 pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 10 ezer Ft értékben.

51-100 pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 12 ezer Ft értékben. A második helyezett irodalmi kiadványokat nyer 8 ezer Ft értékben.

100 feletti pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 12 ezer Ft értékben. A második helyezett irodalmi kiadványokat nyer 8 ezer Ft értékben. A harmadik helyezett pedig irodalmi csomagot 5 ezer Ft értékben.

9. Eredményhirdetés: 2012. június 20-án a http://poeta.hu/2012 oldalon lesz megtekinthető.
A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.

10. Amennyiben a pályázatra nagy számú írás érkezik be, valamint a pályázaton indulók igénylik, és a szakmai zsűri véleménye szerint több megjelenésre érdemes írás is beérkezik a pályázatra, akkor a szerzők lehetőséget kapnak arra, hogy ezen válogatott írások bekerüljenek egy nyomtatott – bekerülési díjas [[kb. 3 e. Ft/A5 oldal] – A5-ös oldalanként 1-2 kötet ingyen jár a szerzőnek…] – kiadványba is. (Ebbe csak a zsűri által legjobbnak ítélt írások szerzőit hívnánk meg, tehát válogatott anyag lenne. A megjelenési költséget kellene a szerzőnek fizetnie – ha szeretne megjelenni. De ezzel NEM kötelező élni!) Az első 3 helyezett e kiadványba ingyen jelenik meg.

11. További információ az attila@vpm.hu címen kérhető.

Szeretettel üdvözöl:
Baranyai Attila
Barátok Verslista vezetője

bővebben: http://poeta.hu/2012/

1 megjegyzés:

  1. SOHA SEHOVA SENKI nem kérheti a személyi igazolványszámot!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés