In my life… hogy mondanád magyarul? - irodalmi pályázat

A Fészek Színházat működtető UDVARszínHÁZ Kulturális Egyesület „In my life… hogy mondanád magyarul” címmel irodalmi pályázatot ír ki középiskolás diákok számára.

A pályázatra téma megkötés nélkül várják középiskolás diákok által írt minidrámák, novellák és versek érkezését, amelyek közül a legjobbak részt vehetnek egy különleges díjazású felolvasó esten.

A beérkezett művek közül a zsűri három minidrámát, öt novellát és tíz verset választ ki, melyek a színház által rendezett felolvasó est alkalmával kerülnek bemutatásra, a legjobbak pedig díjazásra. Az alkotásokat a Fészek Színház színészei olvassák fel, a felkészülésben pedig részt vehetnek a szerzők is.
(Az elbírálás minden esetben a leírt anyag alapján, és nem annak előadásmódja alapján történik).

Beküldési határidő: 2012. április 25.

A műveket kizárólag e-mailben, a feszekszinhaz@cziczo.hu címre lehet elküldeni, csatolt fájl formájában, a leveleket pedig „irodalmi pályázat” jeligével kell ellátni.

A pályázat ingyenes, egy pályázó kategóriánként egy-egy pályaművel jelentkezhet.

A díjazottak könyvutalványban illetve jegyjutalomban részesülnek – a minidrámák esetében a felkészítő tanárok is.

Formai követelmények:
VERS kategória
- egy pályázó maximum három verssel nevezhet
- terjedelem: maximum egy gépelt A4-es oldal

MINIDRÁMA kategória
- terjedelem: minimum 10, maximum 15 gépelt, A4-es oldal

NOVELLA kategória
- minimum 800, maximum 1200 szó

A felolvasó est 2012. május 19-én, szombaton a Fészek Színházban (Budapest VIII. kerület, Orczy út 46-48.) kerül megrendezésre.

Pályázaton kizárólag középiskolai intézménnyel tanulói jogviszonyban álló diák indulhat. A pályamű kizárólag a pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet.

A pályázattal kapcsolatban további információk kérhetőek a feszekszinhaz@cziczo.hu e-mail címen és a+36 30 6500259 telefonszámon.

bővebben: www.cziczo.hu/feszekszinhaz/

forrás: sff.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése