Duna - nyitott könyv fotópályázat

MAGYAR FOTOGRÁFUSOK HÁZA – MAI MANÓ HÁZ és az INDAFOTÓ közös szervezésében

„Meglásd, ha majd nem leszünk!...”
József Attila: A Dunánál, 1936 (részlet)

Nagyon különböző országok léteznek egymás mellett ezen a tájon. Ha közös nevezőt próbálunk keresni köztük (próbáljunk!), akkor abban biztosan egyeznek, hogy rövidebb-hosszabb szakaszukon átfolyik a Duna, mely a történelem előtti időktől közvetít népek, területek, országok között. Kultúrát, gazdasági javakat, létformákat, jót és rosszat, mindent.. Minden, amit el lehet mondani, ott van egy zseniális költő versében, amit bár 1936-ban írt, de még egy névelőt sem haladt meg belőle mára az idő. Érvényes volt akkor és ma is és holnap is az lesz. (Kincses Károly)

Jelen pályázat meghirdetésével lehetőséget kívánunk nyújtani mindazoknak a fényképezőgépet használóknak, akik fontosnak tartják, hogy Európa második leghosszabb folyójának pillanatait, történetét megörökítsék. Olyan fotókat is várunk, amelyek konkrét helyeken mutatják be a Duna jelenlétét és az ott élőket de olyanokat is , amelyek a folyó általános jellegzetességeire építkezve jelenítik meg magát a vizet és annak sajátosságait.

A pályázatok leadásának határideje: 2012. március 01. 24.00 h

Kíváncsiak vagyunk, hogy a kiállításon szereplő fotók mellett a pályázati munkák milyen párhuzamosan létező érzéseket és élményeket dokumentálnak. A pályázat célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a fotográfia elengedhetetlen dokumentáló jellegére, amely az utókornak (és persze a jelennek is) szól. Ez a mára már teljesen elterjedt, szinte mindenki számára elérhető és egyszerűen használható eszköz kiválóan alkalmas arra is, hogy megörökítsük a Duna ismert és ismeretlen részleteit.

Pályázati kiírás
A pályázatot a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház és az Indafotó hirdeti meg. A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető. Minden pályázó csak egy, 2012. február 1-29. között készített, képaláírással ellátott fényképet vagy a képcímben számozott fényképsorozatot (összesen max. 10 db kép) küldhet be a pályázatra.

A zsűri által kiválasztott alkotásokat kora tavasszal a Mai Manó Házban látható Duna- nyitott könyv kiállításon is vetítjük. (2012. március és április)

A pályázat technikai részletei
A pályázaton saját alkotással lehet indulni, a műveket Indapass regisztrációt követően az Indafotón a Duna - nyitott könyv gyűjteménybe kell elhelyezni 2012. február 2. és március 1. között. A pályázaton mindegyik fotó részt vesz, amelyet feltöltője elhelyezett a Duna – nyitott könyv gyűjteményben. Minden képnek címet kell adni és a képaláírásoknak tartalmazniuk kell a pályázó nevét és a kép keletkezésének pontos dátumát. (év, hónap, nap)

A zsűri által kiválasztott alkotókat az Indafotóban megadott értesítési címükön értesítjük. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint az interneten azokat megjelenítsék. Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a pályázati feltételeknek nem megfelelő, vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő beadványt töröljön a beadott pályázatok közül.

A pályázatok leadásának határideje: 2012. március 01. 24.00 h

A díjazottak nevét 2012. március 21-én a Mai Manó Ház blogján találjátok meg.

Díjazás
I. helyezett
Kiállítási lehetőség a Mai Manó Galériában
Éves tiszteletjegy a Mai Manó Házba
2012 őszi és 2013 tavaszi időszakra érvényes Fotóművészeti Szabadegyetem bérlet

II. helyezett
Egyszeri alkalomra szóló tiszteletjegy a Mai Manó Házba
Camera obscura katalógus + DVD melléklettel
5.000 Ft értékű Mai Manó Könyvesboltban beváltható vásárlási utalvány
2012 őszi időszakra érvényes Fotóművészeti Szabadegyetem bérlet

III. helyezett
Egyszeri alkalomra szóló tiszteletjegy a Mai Manó Házba
Camera obscura katalógus + DVD melléklettel
3.000 Ft értékű Mai Manó Könyvesboltban beváltható vásárlási utalvány
2012 őszi időszakra érvényes Fotóművészeti Szabadegyetem bérlet

A nyertes műveket elbíráló zsűri tagjai:
Csizek Gabriella, kurátor
Huszti István, Index.hu fotóriporter
Szilágyi Lenke, fotóművész

Bővebb információ: laszlo.baki@maimano.hu, maimanohaz.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése