A Fejér megyei Diáknapok 8. Képző- és iparművészeti pályázata

A találkozó célja: nyilvános fellépést, bemutatkozási lehetőséget biztosítani a művészetekben tehetséges fiatalok számára, valamint színvonalas szabadidős lehetőséget és tapasztalatcserét kínálni a tanulók, a pedagógusok és a szervezők számára.

Jelentkezhetnek egyének, vagy alkotóközösségek bármely technikával készült grafikai, festészeti, fotó vagy kisplasztikai, illetve iparművészeti alkotással, videóval és animációval.

Festészet: 1 kép terjedelme maximum 1 m2 lehet, sorozat esetén maximum 50×70 cm/kép lehet (a papír alapú pasztell képek festészeti kategóriához tartoznak).
Grafika: a grafikák szabványmérete paszpartuval maximum 50×70 cm lehet. Fotó: maximum 50×70 cm paszpartuval, keretezve kérjük leadni.

Kisplasztika, szobrászat: maximum 35 kg súlyú tárgyakat fogadunk el.
Tűzzománc (festőzománc, sgraffitto): maximum 0,5 m2 /kép adható le.
Új vizuális kísérleti műfajok: videó installáció (maximum 3 perc terjedelemben), kisfilm (maximum 5 perc terjedelemben) adható le.
Iparművészeti alkotások esetén: elfogadunk mindent, ami a tárgyalkotás körébe tartozik, függetlenül az anyagtól (textil, kerámia, tűzzománc, játék, üveg, ékszer).
Népművészet: hagyományos kézműves technikával készült tárgyakat, a népi kismesterség minden ágából lehet nevezni.
Jelentkezési határidő: 2012. március 12. (hétfő) 23 óra


A műveket bemutatásra kész állapotban veszik át a szervezők. A dunaújvárosi iskolák anyagait a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában gyűjtjük. Az át- és visszaszállításról a szervezők gondoskodnak, hiszen a zsűrizés Székesfehérváron lesz. Az összeállítást igénylő installációkat az alkotóknak kell elkészíteni az erre kijelölt kiállítóteremben a zsűrizés előtt. A zsűri csak a beszállított alkotásokat bírálja el, külső helyszínekre nem megy ki.

A díjazott műveket a Diáknapok rendezvényei alkalmával kiállítjuk, amihez a benyújtással egy időben az alkotók hozzájárulnak. A dunaújvárosi anyagok kivételével minden anyagot visszaszállítunk.

Tárgyak leadása:
Székesfehérváron: 2012. március 19-én és 20-án (hétfő-kedd) 9-17 óra között aMegyei Művelődési Központ Művészetek Házában (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) Kövics Erikánál.
Dunaújvárosban: 2012. március 14-én, szerdán 8-17 óra között a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában
Zsűrizés: 2012. március 21-én, szerdán, délelőtt Székesfehérváron, a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában, ugyanezen a napon 14 órától konzultációs lehetőség a zsűri tagjaival.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója: 2012. március 31., szombat 16 óra, Munkás Művelődési Központban (Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 11.)

Tárgyak visszaadása: A rendezvény után, április 4-én és 5-én (szerda-csütörtök) 9-17 óra között van lehetőségük az iskoláknak és a kiállítóknak, hogy elszállítsák a lebontott kiállítási anyagokat (a dunaújvárosi iskolák a Munkás Művelődési központból vihetik el a leadott anyagokat, a többi intézmény Székesfehérváron a Művészetek Házából). A kiállítási anyagokat nem áll módunkban őrizni.

A versenyszabályzat alapján a zsűritagok eredményeket nem közölnek. Minden eredményt 2012. március 31-én 17 órától teszünk nyilvánossá folyamatosan a Bartók Kamaraszínház aulájában, valamint a rendezvény honlapján, a www.diaknapok.hu oldalon.

forrás: sff.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése