V. InternetVers Fesztivál - Budapest

A Hangraforgó internetes Szakmai Fórum és a TEMI Fővárosi Művelődési Háza - a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szakmai támogatásával - 2012-ben megrendezi az
V. INTERNETVERS FESZTIVÁLT énekelt és megzenésített versek előadói számára.

A rendezvény egyúttal három nagy magyar költő, Áprily Lajos 125., Karinthy Frigyes 125. és Gál Sándor 75. születésnapjára is figyelmet fordít.

A rendezők szándéka, hogy a fesztivál az Internet adta lehetőségeket felhasználva hirdesse az élő magyar költészetet, közvetlen kapcsolatot teremtsen a költők és a verseiket megzenésítő zenészek között.

Beérkezési határidő: 2012. január 31., kedd éjfél


Jelentkezés a fesztiválra:
Várjuk költők, dalszövegírók jelentkezését; küldjenek énekelhető verseket, hogy a fesztivál honlapján közzétett írásaik forrásul szolgáljanak vállalkozó kedvű énekes-hangszeres muzsikusok számára.
Várjuk olyan szólisták és kisegyüttesek jelentkezését, akik arra vállalkoznak, hogy a fesztivál honlapján szereplő költők e célra felajánlott verseiből komponált dalaikat a költők és a közönség jelenlétében előadják.
(Kérjük, figyelmesen olvassák el a nevezési feltételeket!)

Nevezési feltételek költők és dalszövegírók számára
Költők, dalszövegírók írásait és arcképét várjuk a következő email-címen: netversfeszt@gmail.com
A szervezők egy alkotótól maximum 10 vers beküldését várják, melyek felkerülnek a fesztivál honlapjára, a „Verselőszoba” oldalra. Ezekből egy háromtagú zsűri kiválasztja, mely művek kerülnek a „Versszalonba”. A pályázatra küldött anyagok lehetnek versek, dalszövegek – akár vegyesen is. A zenészeknek lehetőségük van a honlapon megjelent valamennyi írásból válogatni és dalt formálni. Bármelyik írásműre komponált és beküldött dal nyilvánosságot kap a honlapon, viszont a zenészek fesztiválra történő jelentkezését csak a Versszalonból választott és megzenésített versekből fogadjuk el.

A fesztivál szervezői színvonalas, a találkozó szellemiségének megfelelő írásokat szeretnének előnyben részesíteni, és a Versszalonba való beválogatással a zenészek figyelmébe ajánlani! Erről egy háromtagú irodalmi szakértői csoport dönt. A felkért szakértők Szentmártoni János József Attila-díjas költő, szerkesztő, a Magyar Írószövetség elnöke, Simon Adri költő, szerkesztő és Janox költő, író, szerkesztő.

A szervezőség fenntartja azt a jogát, hogy nem minden írást és hangfelvételt tesz közzé.

A fesztivál versanyagának beérkezési határideje: 2012. január 31., kedd éjfél

Nevezési feltételek dalszerzők és előadók számára
Dalszerzők és előadók pályázati dalait várjuk a következő email-címen: netversfeszt@gmail.com
Nevezni két dallal lehet: egy szabadon választott vers megzenésítésével a három évfordulós költő (Áprily Lajos, Karinthy Frigyes, Gál Sándor) valamelyikének alkotásai közül, és egy, a „Versszalon”-ba beválogatott, ún. „netverses költő” valamelyik versére komponált szerzeménnyel. Fontos szempont, hogy a szervezők csak olyan dalokat várnak, amelyek nem jelentek meg hanghordozón, nem szerepeltek nyilvánosságot kapott különféle rendezvényeken, illetve a médiumok (rádió, TV, stb.) műsorában! A dalokat mp3 formátumban kérjük küldeni, ezeket a beérkezést követően szinte azonnal láthatóvá-hallhatóvá tesszük a honlapon.

Pályázóként szerepelhet a dal tényleges szerzője, vagy pedig a zenekar/együttes, amennyiben nem kívánják a dalszerző személyét külön kiemelni – vagy több szerző is van egy formációban. Egy szerző több pályázatot is beküldhet, ha más-más formációban kívánja dalait előadni.

Az érvényes pályázathoz mindkét dal szükséges, ezek alapján egy háromtagú zenei zsűri fogja eldönteni, hogy ki kap meghívást a fesztiválra. A két dalnak nem kell egyszerre érkeznie, a hanganyagok minősége nem befolyásolja a döntést. A dalok előválogatására a Hangraforgó együttes két tagja (F. Sipos Bea és Faggyas László) mellé felkértük Huzella Péter Kossuth-díjas dalszerzőt, előadóművészt.

A két pályázati dalon kívül a szervezők szívesen fogadnak minél több új alkotást az évfordulós és a netverses költők verseire, melyek esetében a zenészek szabadon válogathatnak a „Verselőszoba” és a „Versszalon” kínálatából. A két nevezési dalt a zenei pályázat határidejének lejárta előtt kérjük megjelölni az addig beküldött felvételek közül.

A fesztiválra jelentkező zenekarok közül előnyt élveznek azok, amelyekben túlnyomórészt akusztikus hangszerek szólalnak meg; dobfelszerelés, szintetizátor és egyéb, alapvetően elektromos hangszerek mellőzését kérjük!

A meghívást kapott szólisták, együttesek műsoruk összeállításához viszonylag szabad kezet kapnak, de a „netverses” pályázati dalnak szerepelnie kell a műsorban. A fesztivál akkor éri el a célját, ha minél több „netverses dal” születik; ezért csak javasolni tudjuk, aki teheti, ezekből a dalokból állítsa össze műsorát.

A szervezőség fenntartja azt a jogát, hogy nem minden írást és hangfelvételt tesz közzé.

A pályázati hangfelvételek beérkezési határideje: 2012. február 28., kedd éjfél

A fesztivál időpontja: 2012. április 12-13-14.
Helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza
1119 Budapest, XI. Fehérvári út 47.

A fesztivál találkozó jellegű, melynek során költők és verséneklők között személyes, akár alkotói kapcsolat jöhet létre, és szakmai egyeztetésre, véleményezésre, vagy hosszabb távú együttműködésre is sor kerülhet.
A fesztiválra nevezési díj nincs.

A rendezvény programjai a résztvevő költők és zenészek számára ingyenesek, de az étkezési és szálláshelyek önköltséges alapon vehetők igénybe.

A fesztivál dalairól a helyszínen hangfelvételt készítünk, melyeket a találkozó után az előadók és
az érintett szerzők rendelkezésére bocsátunk.
Részletes fesztiválprogrammal a beérkezett nevezések feldolgozása után, 2012 márciusában jelentkezünk.

forrás: http://www.sff.hu



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése