Sapixel “Stressz” - a Kolozsvári Hallgatói Önkormányzat fotóversenye

“A Kolozsvári Hallgatói Önkormányzat (HÖK) a Sapientia Erdély-i Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti karának diákszervezete, mely a hallgatók érdekképviseletével foglalkozik.
A Sapixel, a HÖK által szervezett fotóverseny, melynek témája a ”STRESSZ” !

Szívesen várjuk azok jelentkezését, aki közelebb érzi magát a fényképészethez és meg szeretné mutatni munkáját a nagyközönség előtt! Jelentkezési korhatár 35 év. A jelentkezést 2011.12.1 -ig várjuk a www.khok.sapientia.ro weboldalon, ahol megtalálható a verseny szabályzatának teljes leírása. A verseny december 1-ig tart. Ezt követően szakmai zsűri dönti el, hogy mely képek kerüljenek ünnepélyes bemutatásra a Kolozsvár-i Studházban december 7-én. A bemutatót követően vándorkiállítássá alakul át, mely több mint fél éven keresztül több helyszínen is be lesz mutatva/ kiállítva.

A bemutató ideje alatt a Sapientia, Természettudományi és Művészeti kar, Filmművészet, Fotóművészet, Média szakos hallgatóinak filmjeit vetítjük le.

E program keretében kívánunk lehetőséget biztosítani a tehetséges, fiatal, fényképezés iránt érdeklődők számára, hogy bemutathassák munkáikat mások előtt, és lehetőségük szerint kiemelkedjenek a napjainkban divatként terjedő fotós áradatból!”

Beküldési határidő: 2011. december 01.


Díjazás:
Az első 50 beválogatott munka kiállításra kerül 2011.12.07 én Kolozsváron a Studházban. A megnyitóra szeretettel várunk minden érdeklődőt. Az időpontról minden pályázó értesülni fog! A kiállítás anyaga egy hónap után vándorkiállítássá fog átalakulni. Először néhány nagyobb kocsmában Kolozsváron, a későbbiekben pedig Marosvásárhelyen és Csíkszeredában lesz kiállítva. Minden résztvevő értesítve lesz a kiállítások helyszínéről és időpontjáról!

Pályázati feltételek:
- A versenyre 35 évnél fiatalabb személyek jelentkezését várjuk!
- Két kategóriában várjuk a pályaműveket. Direkt(módosítatlan) fotó és manipulált fotó.
- A pályázó összesen 5 képpel nevezhet (lehet sorozatkép ami maximum 5képből állhat).
- A pályázatra való nevezéssel a pályázó beleegyezik, hogy képeit szabadon felhasználhassuk kiállításokon, publikációkban, honlapunkon. A szerzői jogok a pályázót illetik.
- A versenyre a zsűri tagjai nem nevezhetnek.
- A felvételek személyiségi jogokat nem sérthetnek!
- A képek egy előzetes etikai, technikai és minőségi bírálaton mennek át, azok a felvételek, amelyek nem felelnek meg a kiírásnak, nem vesznek részt a pályázaton sem.
- Érvényes e-mailcím megadása kötelező, hogy értesíteni tudjuk a pályázót az esetleges változásokról, eredményhirdetésről, elért helyezéséről, kiállítások helyszínéről.

Technikai feltételek:
- A képeket digitális formában, jpeg/jpg formátumban lehet nevezni!
- A képeket a www.khok.sapientia.ro weboldalon kell feltölteni, a fotóverseny menüpont alatt!
- Képfeltöltésnél kötelező kitölteni minden minden pontot.
- Minimum 1024 pixel széles vagy magas fotókat fogadunk el. A fájl mérete maximum 10 MB lehet. Ha a fotót át kellett méretezni a technikai feltétel vagy más okok miatt a pályázó tartsa meg az eredeti méretet is, lehet, hogy kell nyomtatáskor.
- Nem számít manipulálásnak: kép megvágása, teljes képen végzett színkorrekció, kontraszt, élesség, fényesség állítása, színes felvételek fekete-fehérré alakítása, szkennelés általi hibák javítása. Manipulációnak számít: a kép egyes részleteinek retusálása, módosítása, digitális effektek, szűrők alkalmazása.

web: http://khok.sapientia.ro
forrás: fotopalyazat.info


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése