Ideje felébredni! - videópályázat

A Transparency International Magyarország (TI), a DocuArt és az Indavideó pályázatot hirdet rövid dokumentumfilmek készítésére.

A korrupció mindenkinek kárt okoz. Merj tenni ellene! Nézz utána, nyomozz, kérdezz és csinálj egy néhány perces kisfilmet egy korrupciógyanús esetről. A film lehet interjú, oknyomozó riport, játszódhat az iskoládban, lakókörnyezetedben, bárhol: a lényeg, hogy mutass be egy szerinted korrupciós ügyet, vagy egyszerűen kérdezd meg a polgármesteredet, iskolaigazgatódat, egy járókelőt, hogy szerintük mi a korrupció.

Leadási határidő: 2011. december 1.



Mi a korrupció?
Korrupció, amikor valaki ráruházott hatalmával visszaél saját haszonszerzése céljából.

Korrupció például, ha ipari katasztrófa következik be, mert a hatósági ellenőr kenőpénzért cserébe félrenézett.

Korrupció például, ha egyszerűbbnek tartod, hogy a forgalmi vizsgán a személyibe 10.000 Ft-ot tegyél.
Korrupció például, ha egy politikus nem a választó érdekei szerint szavaz, hanem az őt lefizető cég akaratát teljesíti.

Korrupció vagy sem?
Ha bizonytalan vagy, hogy valóban korrupciós esettel találkoztál-e, látogass el az alábbi honlapra: merjtenni.hu/bevezeto/jo-helyen-jarok-az-en-ugyemmel/?/

Meddig kell leadni a kész pályázati anyagot?
2011. december 1-ig

Mik a pályázás feltételei?
Bárki pályázhat, bármilyen technikával készített maximum 10 perces filmmel.

Hova tölthetem fel a videómat?
A pályaművek digitális formában tölthetők fel az Indavideó pályázati csatornájára: transparency.indavideo.hu
A „pályázok” gombra kattintva a pályázó eljut a feltöltési felületre, melyen el kell fogadni a pályázati feltételeket, és – ha már korábban regisztráltál az indavideóhoz – megkezdheted a film feltöltését.

A díjak:
Első helyezés: 500.000 Ft
Második helyezés: 200.000 Ft
Harmadik helyezés: 100.000 Ft

A díjátadásra és a nyertes filmek bemutatására 2011. december 9-én, az antikorrupciós világnap alkalmából megrendezésre kerülő „Átláccó” fesztiválon kerül sor. Egy pályázó több filmmel is pályázhat.

Adatkezelés, szerzői- személyiségi jogok:
A feltöltött képeket, filmeket, videókat és a megadott adatokat az Indavideó, a Transparency International Magyarország és a Palantír Film Alapítvány (DocuArt) a saját adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.
Pályázni kizárólag olyan művekkel lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait (Az alkotóközösség is egy pályázónak számít.) Amennyiben a beadott művek mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik, és köteles a kiírót mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

Mindenki csak a saját maga által készített művekkel pályázhat. Automatikusan, indoklás nélkül kizárjuk a pályázatból azokat a pályázókat, akik a közerkölcs megsértésére alkalmas, megbotránkoztató, vagy faji, etnikai, vallási, világnézeti szempontból gyűlöletkeltésre alkalmas műveket küldenek be és az ilyen tartalmú videókat figyelmeztetés nélkül töröljük.

A Pályázó a művek elküldésével automatikusan és ingyenesen engedélyezi, hogy
- pályázatát a Transparency International Magyarország honlapján, facebook oldalán, publikációkban, kiadványokban közzétegye (ideértve az érintett weboldalakat, egyéb online felületeket, illetve a közönség számára banner formájában való hozzáférhetőséget);
- a műveket és a rájuk vonatkozó, a pályázathoz kapcsolódó adatokat, a pályázat lezárta után a DocuArt gyűjteményében elhelyezi, és időbeli korlát nélkül biztosítja, hogy a film egyéni érdeklődők számára a Videókönyvtárban ingyenesen megtekinthető legyen;
- a pályaművek a Transparency International Magyarország rendezvényein a nyilvánosság számára megtekinthetők legyenek;
- a nyertes pályaműveket a Transparency International Magyarország megjelentesse;
- a Transparency International Magyarország a mű bemutatása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve
- a nyertes filmekre a Transparency International Magyarország nem kizárólagos használati jogot szerez.

Minden pályázó elfogadja az Indavideó általános felhasználási feltételeit.

Ha bármilyen kérdésed van a pályázattal kapcsolatban, keresd Salgó Ellát az ella.salgo@transparency.hu email címen.




.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése