Haladj a korral, haladj a széllel! - fotópályázat

Az MSZIT 160 000 Ft összdíjazású, rendhagyó, amatőr fotópályázatot írt ki, hogy a magyarországi szélenergia termelést népszerűsítse, és felhívja a figyelmet a hazai szélerőmű park bővítésének fontosságára.   A pályaművek 2011 november 7-e után tölthetőek fel a honlapra.

A Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) első ízben írja ki rendhagyó fotópályázatát: Jelen pályázat fő célkitűzése, hogy a magyarországi szélenergia termelést népszerűsítse, és felhívja a figyelmet a hazai szélerőmű park bővítésének fontosságára. A szél környezetbarát, olcsó hazai energiaforrás. Annak ellenére, hogy hazánkban a társadalmi elfogadottsága nagy, politikai támogatottsága meg sem közelíti azt a szintet, amely természeti adottságainkhoz mérten elvárható lenne. Az MSZIT el kívánja érni, hogy a szélenergia ipar a magyarországi lehetőségeket minél jobban kihasználja, a szélenergia környezeti, gazdasági, társadalmi előnyeit minél jobban realizálja. Haladj a korral, és támogasd elképzelésünket egy színvonalas pályamű benyújtásával!

Beadási határidő: 2011. november 28. (hétfő), 12:00 óra!


A pályázat tárgya: A szélerőmű/szélerőművek modernitása, a tájkép ábrázolása. Kreatív, friss, újszerű bemutatása rendhagyó felfogásban, mely a környezet és a technika harmóniáját emeli ki. Elsősorban olyan megoldásokat várunk, amelyek képesek az energiatermelés e formája iránt kevésbé fogékony embereket megérinteni, figyelmüket felkelteni.

A pályázók köre: A pályázaton részt vehet minden amatőr fényképész.
A pályázat benyújtásának feltételei, formai követelmények:
 1. Minőségi paraméterek: A pályázó rendelkezik minimum 8 megapixel, 3504 x 2336 pixel felbontású, 240 DPI-s eredeti felvétellel
 2. A pályázati anyag megnevezése: kizárólag a pályázat sorszáma, a pályázó neve és a mű címe szerepeljen, pl. a következő módon: „1_Horváth_Péter_táj.jpg”.
 3. Személyenként maximum három darab színes vagy fekete-fehér digitális pályaművet fogadunk el, ami a www.mszit.hu oldalon tölthető fel, az oldalon található utasítások szerint úgy, hogy a hosszabbik oldal maximum 1200 pixel széles.
 4. Az alkotás(ok) címe és rövid leírása (max. 800 karakter), szintén a www.mszit.hu oldalon tölthető fel, a jelentkezési űrlap kitöltésével, egyidejűleg a név, és kívánt elérhetőségek megadásával.
A pályázati anyagok feltöltésére, illetve az űrlapadatok kitöltésére – technikai okok miatt – várhatóan 2011. 11. 07-től lesz mód. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

További feltételek:
 1. A szerző/pályázó felelősséget vállal azért, hogy pályázati anyaga nem sérti harmadik személy személyiségi, vagy egyéb jogait.
 2. A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják a kiírásban foglalt feltételeket és a bíráló bizottság döntését.
 3. A nyertes pályamunkák alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázaton legjobbnak ítélt 15 munkát egy kiállítás keretén belül bemutassuk.
 4. A kép szerzői, vagyoni és felhasználási jogai teljes mértékben a pályázót, azaz a szerzőt illetik. A pályázat kiírója a pályázó beleegyezésével felhasználhatja a műveket, mindenkor feltűntetve a szerző nevét.
 5. A pályázat kiírója a képeket a pályázattal kapcsolatos promóciós és reklámcélokra felhasználhatja, minden egyéb célú felhasználáshoz a jogtulajdonosok előzetes írásbeli engedélye szükséges.
 6. A pályázati anyag nem szerepelt korábban kiállításon.
A fényképes dokumentáció elkészítésének kritériumai: A képek elkészítéséhez bármilyen típusú fényképezőgép használata megengedett. A képek Photoshop, Illustrator és egyéb fényképkezelő-szerkesztő program általi utólagos, érdemi módosítása (A kép kismértékű vágása, a színkorrekció, fekete-fehér konvertálás, kontraszt és világosítás nem minősül érdemi módosításnak!) nem engedélyezett (pl. átszínezés, montázs használata stb.)!

A pályázatok értékelése, bíráló bizottság: Az értékelés egy fordulóban történik, neves, független szakmai bíráló bizottság bevonásával.

A bíráló bizottság tagjai:
 • Ajpek Orsolya (Az Origó fotórovat vezetője)
 • Kummer János (A Hír24 fotóriportere)
 • Nagy Attila (Az Origó képszerkesztője)
 • Stiller Ákos (A hvg fotóriportere)
Értékelési szempontok:
 • A pályázat kiírásának mennyiben felel meg tartalmilag, esztétikailag a pályamű. (Az energiatermelés e formája iránt kevésbé fogékony embereket megérinteni, figyelmüket felkelti-e.)
 • Technikai, kompozíciós megoldások, képi és szöveges tartalom egysége, érthetősége.
Pályázati határidők

Beadási határidő:   2011. november 28. (hétfő), 12:00 óra!
 A megadott határidőn túl benyújtott pályázatokat nem áll módunkban értékelni. A pályázat eredményéről a pályázók e-mailben, illetve telefonon kapnak tájékoztatást!

Díjazás
A pályázat lezárásaként három pályamunka részesül díjazásban:
 • 1. díj: 100.000 Ft értékű Extreme Digital vásárlási utalvány
 • 2. díj: 40.000Ft készpénz
 • 3. díj: 20.000Ft készpénz
Ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjátadóra, 2011. december 7-én, Budapesten, a kiállítás megnyitóján kerül sor. (A Pontos helyszínről és időpontról a Magyar Szélenergia Ipari Társaság honlapján, www.mszit.hu–n a későbbiekben adunk részletes felvilágosítást!

További információk:
A pályázattal kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén elérhető: Román András MSZIT titkár, tel.:             +36309146673      , e-mail: iroda@mszit.hu

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése