Média az orvosokért pályázat

Sajnálatos tény, hogy az egészségüggyel kapcsolatos híradások ma leginkább a negatív kicsengésű, többnyire méltatlanul felnagyított, elrettentő példákra fókuszálnak, így a gyógyító munka bravúros pillanatai, a nagyszerű teljesítmények csak ritkán kerülnek rivalda fénybe.

A pályázati célok elérése szempontjából különösen fontos, hogy a pozitív történetek, a nagyszerű orvosi teljesítményekről, a hősies helytállásról és a gyógyulás sikere szempontjából oly értékes jó orvos-beteg kapcsolatról szóló cikkek, híradások és egyéb anyagok a jövőben minél többek számára váljanak elérhetővé, ismertté.

Ennek elősegítése érdekében a Jubileumi Astellas-díj - Az Év Orvosa Pályázat keretein belül, ahhoz szervesen illeszkedve média pályázatot hirdetünk, amelynek célja az említett témákban való publicitás erősítése. A részletes pályázati felhívás alább olvasható, vagy ezen a linken letölthető.

A pályázat határideje: 2012. január 31.

 
Jubileumi Astellas-díj – „Média az orvosokért” pályázat

 pályázati felhívás

Az Astellas Pharma Kft. és a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) a Jubileumi Astellas-díj – Az Év Orvosa pályázat keretén belül, ahhoz szervesen csatlakozva idén első alkalommal hirdet médiapályázatot, amelynek legfőbb célja az orvosi hivatás társadalmi megbecsülésének erősítését, a nagyszerű emberi és orvosi teljesítmények fokozottabb elismerését, továbbá a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok bemutatását szolgáló, hangsúlyosan pozitív hangvételű publicitás elősegítése.

A pályázatra nevezhetnek újságírók, riporterek, szerkesztők, illetve az őket jelölő magánszemélyek, vagy szervezetek is, a pályázat nyertese azonban csak a mű szerzője, készítője lehet. A nevezés mellékleteként minden pályázó 1 darab pályaművet nyújthat be.

A pályamű olyan riport, interjú, műsor, vagy műsorrészlet lehet, amely 2011. január 1. és 2012. január 30. között valamely sajtótermékben vagy egyéb médiumban magyar nyelven jelent meg, és amely témaként az emberi és szakmai vonatkozásban egyaránt nagyszerű orvosi teljesítményekre, az orvosi helytállásra, a kezelés, ill. gyógyítás során kialakuló különleges orvos-beteg kapcsolatokra, valamint ezek gyógyulásban betöltött szerepére hívja fel a laikus közönség figyelmét.

A pályázatot legkésőbb 2012. január 31-én 12.00 óráig a pályázatot bonyolító SESAME PR Kommunikációs Ügynökség postacímére (1660 Budapest, Pf. 448.) vagy a mediapalyazat@astellasazorvosokert.hu email-címre kell eljuttatni.

Kérjük a pályaművekhez a kiíráshoz mellékelt pályázati adatlapot kitöltve csatolni!

A pályaművet értékelhető formában – újságcikkek esetében 3 darab A/4-es méretű fénymásolatként (nem eredeti újságpéldány és nem A/3-as másolat), audiovizuális anyagok esetében legfeljebb 15 perc terjedelemben, CD-n, vagy DVD-n, lehetőleg 3 példányban – kell benyújtani. A pályaművek nem tudósíthatnak az Astellas Pharma Kft. és a MOTESZ által szervezett rendezvényekről, eseményekről, illetve nem szerepelhet bennük az említett szervezetek neve.

A Jubileumi Astellas-díj – „Média az orvosokért” pályázat nyertese az Év Orvosa 2011 pályázat ünnepélyes díjátadóján az orvosszakmai díjazottakkal egyenértékű, 300.000 Ft összegű pénzjutalommal járó díjban* részesül. A második helyezett 150.000 Ft, a harmadik helyezett pedig 100.000 Ft összegű pénzjutalmat* vehet át.

A díjakat a független, nagy szakmai múlttal rendelkező bíráló bizottság ítéli oda. A bizottság tagjai: Radetzky András (egyetemi oktató, a HEROE elnöke), Élő Anita (a Heti Válasz újságírója) és Győrfi Pál (OMSZ kommunikációs vezetője, szóvivője)

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás:
SESAME PR Kommunikációs Ügynökség
Tel.:             (1) 9200 620      ,             (30) 330 3000      
e-mail: mediapalyazat@astellasazorvosokert.hu

A díj és elismerések átadására február közepén, a Jubileumi Astellas-díj – Az Év Orvosa Pályázat 2011 nyerteseivel együtt, ünnepélyes keretek között kerül sor.
*a díjak adóköteles jövedelemnek minősülnek


forrás: http://www.sff.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése