Cseppben a Tenger - A XVI. Pszinapszis képző- és iparművészeti pályázata

A XVI. Pszinapszis Kulturális Stábja pályázatot hirdet ambíciózus művészek számára: Képző- illetve iparművészeti alkotásokat várunk.
Kritériumok: festmények, rajzok, grafikák, fotók nevezhetők, a méretek pontos megjelölésével, kép mellékelésével, e-mailen. Iparművészeti alkotások közül szívesen látunk bármilyen anyagból és technikával készült alkotást. Kérjük a méretek megadását és kép csatolását is. Külön kategóriában várunk szobrokat, és videoinstallációkat is.
Kikötésünk: egy alkotótól maximum 5 pályamű nevezhető.

Jelentkezni a palyazat@pszinapszis.hu e-mail címen lehet, 2012. január 31-ig.

A nevezett mű bármilyen témájú lehet, azonban előnyt jelent, ha ez illeszkedik a XV. Pszinapszis idei főcíméhez, amely a „Cseppben a tenger” illetve témájához, amely a következőket öleli fel:
Az ember autonóm, ugyanakkor mélyen közösségi lény is. Mi az, ami elválaszt és mi az, ami mégis összeköt minket társainkkal? Identitásunkat mindig másokhoz viszonyítva vagyunk képesek létrehozni. Mint cseppben a tenger, személyiségünkben leképeződik fizikai és társas környezetünk, meghatározó szerepet játszik abban, kik is vagyunk valójában, merre tartunk.
A cseppben a tenger, a végtelenség a képességeinket is hívja. Kicsik vagyunk, egy-egy csepp, de tengernyi lendület, elszántság, akarat lehet bennünk, amivel világokat mozgatunk meg. Így válik a bennünk lévő tenger sokszínű korallvilága a lehetőségeink szimbólumává. Azonban igent mondani valamire sokszor azt jelenti, hogy más dolgokra nemet kell mondani. A választás szabadsága tehát nagy felelősséget ró ránk. Honnan tudjuk hát, hogy mikor döntünk jól? Megadatik életünkben a katarzis, az összetartozás, az óceán élmény. Úgy érezzük, egy minket meghaladó egész értelmes részei vagyunk, amely mégis képes belefeledkezni a természettel és a benne élőkkel való egység megtapasztalásába
A legjobb pályaművek lehetőséget kapnak a XVI. Pszinapszison való bemutatásra kiállítás formájában, 2012 áprilisában.
Mutasd meg a tehetséged Te is!
XVI. Pszinapszis Kultúr stáb
Kapcsolattartó: Kovács Anita, Kreif Kinga, Vaszari Júlia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése