Kiállítási pályázat képzőművészeknek

A 2012-ben fennállásának 10. esztendejét ünneplő Teleki Magyar Ház kiállítási lehetőséget kínál Nagybányán, romániai és határon túli magyar képzőművészek számára. Az évfordulóhoz kapcsolódó tárlatsorozat megszervezése érdekében a kiválasztott képzőművészek 6-8 hetes bemutatkozásra kapnak lehetőséget, az intézménynek otthont adó Teleki-kúriában.
A pályázatra kortárs alkotóművészek, elsősorban festők, grafikusok, keramikusok, fotóművészek jelentkezését várjuk. Utazási-szállítási költséget nem áll módunkban téríteni, de lehetőség szerint fedezzük a megnyitók szervezési és reklámköltségeit, szállást biztosítunk. A kiállítási lehetőségért cserébe a kiállított munkák közül egyet köszönettel elfogadunk a Teleki Magyar Ház gyűjteménye számára.


A jelentkezés folyamatosan történik.

A Teleki Magyar Ház - a Nagybánya-környéki Bányavidék egyetlen magyar kulturális intézménye - gróf Teleki Sándor (1821-1892) szabadságharcos, emlékíró 19. század második felében épített nagybányai lakóházaiban működik. Az épület egyszerű, mégis patinás, nyugodt hangulatú kiállító- és előadótermeiben 2002-2011. között közel száz egyéni és csoportos tárlatot, erdélyi, magyarországi, németországi, holland festőt, szobrászt, fotográfust láttunk vendégül; a tőlük kapott alkotások a Ház egyre gazdagodó gyűjteményét gyarapították.

A kiállítótérben hozzávetőlegesen 30-40 átlagos méretű alkotást tudunk elhelyezni, kérésre fotókat, alaprajzot küldünk, pontos méretekkel.

A pályázathoz legalább 10 reprodukciót és rövid szakmai életrajzot kérünk, postán, vagy email-en. A pályázatok benyújtása folyamatos, de a jelentkezőkkel a benyújtás sorrendjében kezdünk időpontot egyeztetni - az érdeklődés függvényében 2012-re, vagy valamelyik közelebbi esztendőre. Csak a kiállításra javasolt/kiválasztott alkotókat értesítjük! Az elbírálás során előnyt élveznek az épület hangulatához és jelenlegi rendeltetéséhez, funkcióihoz jobban igazodó kiállítási elképzelések.
Telefonszámaink:             +40-262-212668      ;             +40-744-919166      
Email: dludovicus@gmail.com
Postacím: Teleki Magyar Ház, 430322-Baia Mare, str. Minerilor nr. 5-7. Románia

Teleki Magyar Ház
http://telekihaz.erdely.org
430322-Baia Mare - Nagybánya
Str. Minerilor - Thököly Imre utca, nr. 5-7. szám
Telefonszám:             0040-262-212668      ;             0040-744-919166      
E-mail: telekihaz@tmh.alphanet.ro; dludovicus@gmail.com

"...Hát vesd meg lábad ott, ahol megállhatsz, / S azt mentsd, azt a talpalatnyi helyet..." (Reményik S.)

forrás: pafi.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése