Újrafestett valóság - pályázat képzőművészeknek

A Magyar Nemzeti Galéria és a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete rendhagyó kiállítást szervez a társadalmi felelősségvállalás jegyében, mely során a fogyatékkal élő és ép kortárs képzőművészek egy térben alkothatnak, mutathatják be műveiket. A kiállításra képzőművészek jelentkezését várják július 5-ig.

Újrafestett valóság
- Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében címmel a Magyar Nemzeti Galéria ad otthont annak a tárlatnak, amelynek keretében mozgássérült és ép képzőművészek alkotnak közösen, egy térben. Az esemény támogatója a magyar tulajdonban lévő, 20 éves jubileumát ünneplő Poli-Farbe festék- és vakolatgyár, amely festékeket, eszközöket és egyéb kellékeket biztosít a kiállításhoz.

Pályázati határidő: 2012. július 5.

A felajánlásnak és támogatásnak köszönhetően nemcsak vászonra és papírra, de farost lemezre és akár a galéria falára is tudnak alkotni a pályázó művészek - újraértelmezve a magyar gyártmányú falfestékeket, színező tintákat.


Az összefogás célja az, hogy teret nyissunk közös értékeinknek, mint a például a sokszínűség, a kreativitás, a természetszeretet és a hagyománytisztelet.


Olyan képzőművészek jelentkezését várjuk a street art, a graffiti, a festészet és a grafika területéről, akik:

- alkotnának közösen mozgássérült művészekkel, akár abban a formában is, hogy kiegészítenék és továbbgondolnák alkotásaikat a fenti témákban

- szívesen bemutatkoznának alkotásaikkal a Magyar Nemzeti Galériában önállóan vagy közösen

- újraértelmeznék a falfestéket, a dekorációs festékeket, a színező tintákat és más anyagokat a felületeken.


A szervezők kezdő alkotók, illetve alkotói közösségek jelentkezését is várják. A jelentkezés módja: elektronikus levélben történő regisztráció, melynek során egy egyszerű vázlatrajzot kell küldeni, hogy mit jelenítene meg a művész a fenti témákban és felületen.


A beérkező műveket szakértő zsűri bírálja el. (Aktuálpolitikai, szexuális és vallási tartalmú témákat a zsűri eleve kizárja.)


Az alkotásra 2012. július 9-30. között kerül sor hétköznaponként. A kiállításra 2012 szeptemberében és októberében kerül sor. A tárlatot jelentős médianyilvánosság fogja kísérni.


Pályázati határidő: 2012. július 5.

E-mail:
ujrafestettvalosag@gmail.com
http://www.mng.hu


forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése