Green-Go Short Film Contest and Festival

A mai napon, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából hirdeti meg immár másodszorra a Green-Go névre keresztelt nemzetközi rövidfilm versenyt és fesztivált három civil szervezet.

Az összefogás célja, hogy Európa-szerte megszólítsuk az aktív és kreatív fiatalokat, hogy saját értékeiken, kifejezésmódjukon keresztül mutassák be, milyennek látják korunk legégetőbb környezet- és természetvédelmi problémáit, kihívásait. Ezzel a versennyel és fesztivállal szeretnénk hidat képezni szakmai munkánk és a fiatal generációk véleménye között teret adva ötletes alkotásoknak.

Pályázati határidő: 2012. november 5.

Kerestünk egy formát, egy kommunikációs csatornát, ami közkedvelt és közérthető. Adott volt három fontos és aktuális téma - hagyományos energiaforrásaink túlhasználata és a szükség a megújuló energia iránt a 2012. nemzetközi év égisze alatt; Európa természeti kincsei megőrzésének fontossága, melyet a 20 éves Élőhelyvédelmi Irányelv fényjelez; a kulturális és természeti sokszínűség közötti kapcsolat és eltűnésük megállítása. A vizuális kommunikáció a legegységesebb nyelv, így felhívásunk bármely európai ember számára elérhető és érthető; az eredménye, a beérkezett kisfilmek szintén mindannyiunkhoz szólnak. Egyéni látásmódokat, élményeket mutathatnak be a három minden egyes embert érintő témában. Találhatunk egy közös teret, ahol közvetlenül találkozunk az emberekkel, igényeikkel, gondolataikkal, s ezeket továbbítani is tudjuk a szélesebb nemzetközi közönség és a döntéshozók felé rendezvényeinken, kapcsolati hálóinkon, kampányainkban és webes csatornáinkon keresztül. Szeretnénk, ha az önkifejezés és ezáltal az érdekérvényesítés erősödne. Ez a verseny segíthet abban, hogy a fiatalok pontosabban megfogalmazhassák, mit látnak és min szeretnének változtatni. Eszközt adunk a kezükbe és arra bátorítjuk őket, hogy éljenek vele. Most adott a lehetőség, világunknak aktív és cselekvő segítőkre van szüksége!

Pályázni 2012. november 5-ig három kategóriában lehet a http://greengofest.eu/apply oldalon:

- Energia[Forradalom] a fenntartható energia nemzetközi évében
- Ünnepeljük együtt az európai természetet - Az élőhelyvédelmi irányelv 20. évfordulója
- Fedezd fel a kulturális és a biológiai sokszínűséget - az életünk alapját

Szervezők: Diverziti Egyesület CEEweb a Biológiai Sokféleségért Greenpeace Magyarország
További információ: Kiss Veronika, CEEweb, kiss@ceeweb.org, Zólyomi Ágnes, Diverziti Egyesület, agnes.zolyomi@diverziti.hu, Stoll Barbara, Greenpeace, barbara.stoll@greenpeace.hu http://www.greengofest.eu 

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése