Nemzetközi logópályázatot hirdet a Külügy

A Közép-európai Kezdeményezés és a Visegrádi Csoport 2013-2014-es magyar elnökségének logóinak és kisarculati elemeinek tervezésére hirdet pályázatot a Külügyminisztérium.

A részvétel díjmentes, a pályázaton bárki indulhat, aki az Európai Gazdasági térség valamelyik tagállamában él. A nyertes pályamunkát bruttó 300 000 forinttal díjazzák.

Pályázati határidő: 2012. július 16.


A Közép-európai Kezdeményezést 1989. november 11-én Ausztria, Jugoszlávia, Magyarország és Olaszország hozta létre Budapesten, Quadragonale néven. A KEK mára térségünk legnagyobb kiterjedésű és hosszú múltra visszatekintő, 18 országot magában foglaló együttműködési keretévé vált. A szervezet deklarált feladata a nem EU-tag KEK tagállamok euro-atlanti integrációjának elősegítése, a részükre történő integrációs tapasztalatok átadása.

A Visegrádi Csoport 1991. február 15-én jött létre azzal a fő céllal, hogy segítse a kelet-közép-európai térség három rendszerváltó országa, Csehszlovákia, Lengyelország és Magyarország euro-atlanti integrációját. Csehszlovákia szétválásával a négy ország együttműködése a V4-ek uniós érdekérvényesítésének egyik legfontosabb eszköze, mely természetes közép-európai szövetséget képez a geostratégiai, gazdasági, politikai, társadalmi és kulturális hasonlóságokra építve. A V4 jelenlegi három fő dimenziója a kül- és Európa-politikai együttműködés, az ágazati együttműködések és a Nemzetközi Visegrádi Alap 2000-es létrehozását követően a civil kapcsolatok.

A „Közép-Európai Regionális Együttműködés Éve” keretében a két elnökség egymást erősítő módon jelenhet meg, ezáltal is növelve a térségben kifejtett együttműködési tevékenységünk hatékonyságát. Magyarország markánsabb közép-európai szerepvállalása nagyobb láthatóságot biztosít az ország számára a térség határain kívül is.

A pályázat beadási határideje postai úton 2012. július 16., elektronikus úton 2012. július 19.

A pályázati kiírás, a jelentkezési lap és a pályázati nyilatkozat itt található.

forrás: hg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése