Segíts Mozdulni!

Országos médiapályázat a sclerosis multiplexről

Segíts Mozdulni! - ezt kérik a hazai televíziós, rádiós, nyomtatott és online szerkesztőségek munkatársaitól az SM betegek, hogy egyrészt kimozdulhassanak az előítéletek fogságából, másrészt az országban minél többen tisztában legyenek azzal, mit is jelent ez a 8-10 ezer család számára több évtizedes terhet jelentő, gyógyíthatatlan betegség. A SM-es Betegek Országos Egyesülete és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Egészségügyi Szakosztálya ezért médiapályázatot hirdet, hogy minél több híradás jelenhessen meg az SM-ről és az SM-es emberekről.

Pályázati határidő: 2012. augusztus 25.
Olyan munkákat várunk, amelyek bemutatják, mit jelent az SM-mel élni, hogyan változtatja meg az idegrendszert gyakran fiatalkorban megtámadó SM a betegek életét, hogyan kell a betegnek és a családjának testileg-lelkileg alkalmazkodni a hosszú távú terveket alapvetően megváltoztató élethelyzethez, mit tehet ma az orvostudomány és mit a sorstársközösség a betegekért. Személyes riportokra és tudományos ismeretterjesztésre egyaránt számítunk, a két fő irányvonal egy íráson, tudósításon vagy riporton belül vegyülhet is egymással. Nincs műfaji megkötöttség: riportot, interjút, objektív tudósítást vagy szubjektív publicisztikát is várunk.

Az értékelésben nem számít, hogy az adott médium hány embert érhet el: egyenlő esélyekkel indulnak helyi újságok, rádiók, televíziók, megyei és regionális médiumok, rétegkiadványok, országos szerkesztőségek és online médiumok munkatársai is.

A zsűri 700 ezer forint összértékű pénzjutalommal díjazza a pályázatokat, a kiíró szervezetek fenntartják a különdíj odaítélésének lehetőségét is.

Pályázni a 2012. május 30. és 2012. augusztus 25. között megjelenő híradásokkal lehet. Az írott cikkek terjedelme 3-15 ezer karakter, a rádiós és televíziós műsoroké 3-30 perc lehet. A zsűriben SM betegszervezet képviselői, neurológus szakorvos és szerkesztő-újságírók értékelik a pályamunkákat. A médiapályázat szakmai partnere a MÚOSZ, ám az indulásnak nem feltétele szakmai szervezetben való tagság, ez az értékelést sem befolyásolja. Eredményhirdetés és díjkiosztó 2012. szeptemberben.

A pályázatokat elsősorban elektronikus úton várjuk (link, PDF, rádiók és televíziók esetén médiafájl videomegosztón vagy óriásfájl-küldővel postázva), de van lehetőség a postai beküldésre is. A nevezésnek mindkét esetben 2012. augusztus 25. éjfélig kell beérkeznie az alábbi címek egyikére.

Elektronikus levélcím: SegitsMozdulni@gmail.com
Postacím: SM-es Betegek Országos Egyesülete, 6723 Szeged, Építő u. 3/a Fsz. 1.

Az SM betegek egyesületei az egyik legjobban szervezett betegközösséget alkotják az országban. A http://www.smboe.hu/tagszervezetek oldalon vagy a http://www.msmba.hu honlap címoldalának alján lévő adatbázisban az ország csaknem minden területéről fellelhetők SM klubok, egyesületek, ahol segíteni tudnak a betegekkel és közösségekkel, SM centrumként is működő neurológiai osztályokkal való kapcsolatfelvételben.

További információ:
B. Papp László programmenedzser: (06-30) 261-8789
SegitsMozdulni@gmail.com, http://www.smboe.hu, http://www.msmba.hu

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése