Budapest Film Academy - Forgatókönyvíró Pályázat 2012

A Budapest Film Academy forgatókönyvíró pályázatot hirdet nyári szemeszterére tehetséges fiatal filmesek számára.

1. A pályázat kiírója
A Budapest Film Academy (BFA) az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) együttműködésben filmes szakembereket képző, gyakorlati oktatást is biztosító angol és magyar nyelvű nemzetközi filmakadémia

Beküldési határidő: 2012. július 20.


2. Pályázati kiírás 
A pályázat során a Budapest Film Academy, „Etűdök egy fesztiválról – 20 éves a Sziget” nyári egyetemi program keretein belül olyan, magyar vagy angol nyelvű, rövid (maximum 1-4 perces) forgatókönyveket vár pályázóitól, melyek a fesztivál hangulatához, élményeihez kapcsolódó történeteket dolgoznak fel, kreatív és figyelemfelkeltő módon.

Műfaji vagy formai megkötés nincs, a forgatókönyvek lehetnek dramatizált, fikciós jelenetek a Szigeten való nyári találkozásokról, ismerkedésről, a fesztiválon született barátságokról, szerelmekről, de a könyvekből készülhetnek vizuálisan izgalmas kísérleti jellegű munkák és dokumentumfilmek is. Célunk, hogy a legjobb etűdökből, kisfilmekből, összeálljon egy nagyjátékfilm, melyet filmfesztiválokra, mozi forgalmazásra és televíziós vetítésre ajánlunk fel egy nemzetközi filmforgalmazással foglalkozó ügynökségen keresztül.

3. Díjak
A pályázat fődíja egy 285 000 Ft értékű ösztöndíj a Budapest Film Academy 3 hetes nyári szemeszterére, mely magában foglalja a Sziget hetijegyet is.

Több kiemelkedő alkotás is részesülhet díjban, így a második helyezetteknek 50%-os kedvezményt biztosítunk a program árából.

A zsűri által kiválasztott további forgatókönyvek alkotóinak pedig felajánljuk, hogy amennyiben hozzájárulnak, leforgatjuk a Szigeten a kisfilmjüket, ami így esélyt kap arra, hogy bekerüljön a legjobb rövidfilmekből összeállított nagyjátékfilmbe. Ebben az esetben az íróknak garantáljuk a forgatókönyvírói kreditet.

A Budapest Film Academy ezen kívül széleskörű nyilvánosságot nyújt a legjobb alkotások számára, valamint egy közös vetítést is szervez a BFA/ELTE tanárainak, akik konstruktív szakmai tanácsaikkal látják majd el a filmek készítőit.

4. Beküldés

A pályázók az elkészült forgatókönyveket a contest@budapestfilmacademy.com e-mail címre küldjék el, „Budapest Film Academy forgatókönyvíró pályázat” tárggyal.

Beküldési határidő: 2012. július 20.

5. További feltételek

A beküldött forgatókönyvekre vonatkozó elsődleges elvárás, hogy olyan igazán eredeti, emlékezetes ötletre épüljenek, mely kapcsolódik a fesztivál hangulatához és élményeihez. A legfontosabb az ötlet eredetisége, szellemessége, a Budapest Film Academy ugyanis elsősorban nem a pályázó technikai és szakmai felkészültségére, hanem kreativitására kíváncsi.

Egy pályázó akár több pályaművel is nevezhet.

A pályázat mindenki számára nyitott, kezdő és profi forgatókönyvírók és filmkészítők egyaránt nevezhetnek.

A pornográf, vagy sértő tartalmú pályaműveket a versenyből kizárjuk, ezen pályázók feltöltéseitől a Budapest Film Academy elhatárolja magát.

6. Elbírálás

A beküldött forgatókönyveket a Budapest Film Academy zsűrije bírálja el (a fentebb megjelölt követelmények mentén), majd a nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesíti.

További információ:

e-mail: contest@budapestfilmacademy.com
web: http://www.budapestfilmacademy.com

Információk a nyári egyetemről: http://www.budapestfilmacademy.com/PDFdocumentumok/2012_summer_semester_description_with_background.pdf

További friss hírek: http://www.facebook.com/events/229352707175139/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése