James Brown - A Music Video Challenge

James Brown - A Saatchi & Saatchi a Genero.tv és a BUG közreműködésével elindítja a Music Video Challenge pályázati felhívást.

A Saatchi & Saatchi, a Genero.tv, a BUG Music Videos és a Universal Music Enterprises (UMe) úttörő vállalkozásában James Brown zenéjét egy teljesen új generáció ismerheti meg a filmkészítés művészetén keresztül.

A Saatchi & Saatchi kihívás elé állítja a nemzetközi filmes közösséget, hogy keltsék életre a "Soul szülőatyjának" legismertebb számait egy videoklip formájában. A zeneszámok: Sex machine, Papa’s Got a Brand new bag, It’s a Man’s Man’s Man’s World, Try Me.

A jelentkezési határidő 2012. június 25-én éjfélkor (GMT) zárul.
A tavalyi Moby együttműködést követően a Saatchi & Saatchi plusz csavart tett az idei versenybe, és azt a legendás művészt helyezték a középpontba, aki generációk ízlését formálta.
James Brown megváltoztatta a "populáris" zene fogalmát, és a UMe és a James Brown Estate első alkalommal teszik hozzáférhetővé legjobb munkáit, hogy azokat a filmesek új generációja értelmezze újra. Az élő felvételeken kívül a Music Video Challenge-ben szereplő számoknak egyáltalán nincsen videoklipje, így ez nagy lehetőség a fiatal filmesek előtt, hogy ezen számok egyikének hivatalos videója az ő rendezésük lehessen. A Universal Music 2012. június 1-jén 20 James Brown albumot jelentet meg, először digitális formában. Ezek a klasszikusok a művész 50-es, 60-as és 70-es évekbeli munkásságának darabjai, amelyek közül több már régóta nem elérhető.

A győztes filmrendező nyereménye, hogy a Saatchi & Saatchi globális hálózatának egyik nagy irodájával dolgozhat egy projekten. A jelentkezők bepillantást kapnak James Brown archívumába, hogy zenéjét fiatalos szemlélettel újra életre keltsék.

A jelentkezési határidő 2012. június 25-én éjfélkor
(GMT) zárul.

Ezenfelül a Universal Music a nevezett darabok közül választja majd ki az egyes zeneszámok hivatalos videoklipjeit.


A verseny zsűrije a Saatchi & Saatchi Worldwide kreatív vezetőségéből, a Genero.tv, a BUG és a UMe csapatából áll össze, és feladatuk, hogy kiválasszák a döntősöket és a verseny fődíjasát.

A verseny bírái közé meghívást nyernek ezenfelül a Saatchi & Saatchi New Directors’ Showcase idei kiválasztott rendezői, hogy szakmai segítséget nyújtsanak a legjobbak kiválasztásához. A 12 döntőst július közepén, míg a verseny győztesét 2012. július 30-án jelentik be a Genero.tv-n és a verseny honlapján.

Az albumok újrakiadása mellett a lemezcég újra kiadja James Brown klasszikus koncertfelvételét, a James Brown
Live at the Apollo albumot, amelyet fél évszázada vettek fel, 1962. október 24-én a harlemi Apollo Theater falai között. 2003-ban a lemezt a Rolling Stone magazin a 24. helyen rangsorolta a Világ Legjobb Albumainak 500-as listáján. A korong ünnepléseként a négy zeneszám egyikeként, a Try Me szerepel a Music Video Challenge versenyben.

"Ez a verseny új generációval ismerteti meg James Brown kimagasló zenei örökségét, és a mérföldkőnek számító 1962-es Apollo színházbeli koncertjét. Ehhez a legkiválóbb segítség pedig ki lehetne más, mint a nemzetközi hálózattal rendelkező Saatchi & Saatchi, a videoklipes szakértelméről híres BUG és a Genero.tv, filmes közösségével." - mondta Bruce Resnikoff a Universal Music elnök-vezérigazgatója.


A Saatchi & Saatchi első ízben fog együtt dolgozni a melbourne-i Genero.tv-vel, akik 65 000 taggal rendelkeznek, több mint 180 országban. "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a közösségünknek egy ilyen elképesztő lehetőséget kínálhatunk. James Brown ikonikus zenei műveivel dolgozni, és a Saatchi & Saatchi hihetetlen fődíjáért versenyezni kihagyhatatlan alkalom filmes közösségünk számára." - tette hozzá Andrew Lane, a Genero.tv társalapítója.

A tavalyi évi Music Video Challenge győztese a Vancouver Film School végzős mexikói diákja, Alberto Gomez. Ő elutazhatott Los Angelesbe, hogy a Conill Miami Short Film Festival kampányfilmjét rendezze. Továbbá minden döntős alkotás felkerült Moby Destroyed Deluxe DVD-jére. A Saatchi & Saatchi célja továbbra is lehetőséget adni a legtehetségesebb fiatal rendezőknek, hogy értelmezzék egy ikonikus zenész munkáját, illetve, hogy világszinten bemutassák a filmes tehetségeket.

Ebben az évben a Music Video Challenge nemzetközi jellege tovább nő, a produkciós csapatoknak köszönhetően: a UMe Los Angelesből, a Saatchi & Saatchi New Yorkból és Londonból, a Genero.tv Ausztráliából, a BUG pedig Londonból vesz részt a lebonyolításban. Erre még jön James Brown hatalmas befolyása, nemzetközi rajongótábora és a zenetörténelemben képviselt helye - és kész az álom brief.

"Idén harmadszor rendezzük meg a versenyt, hogy találjunk egy valóban új rendezőt. Az, hogy hozzáférhetünk a huszadik század egyik legkiemelkedőbb tehetségének zenéjéhez, nemcsak a jelentkezőket, hanem minket is inspirál. Az első közösségi platformon készülő videoklipek alkotásában részt venni nagy megtiszteltetés" mondta Tom Eslinger, a Saatchi & Saatchi Worldwide digitális kreatív igazgatója.


" A BUG teret ad a videoklipek innovatív, inspiratív és új dimenziójának. Mottónk "The Evolution of Music Video" - a filmeseknek nem muszáj új zenékhez új videót készíteniük. Egy klasszikus ugyanúgy képes inspirálni, és a Music Video Challenge verseny megadja a rendezőknek a lehetőséget, hogy ezt be is bizonyítsák." tette hozzá David Knight, a BUG kreatív igazgatója.


A Music Video Challenge további információiért, nevezési feltételekért lépj a http://genero.tv/jamesbrown oldalra.

forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése