Sony World Photography Awards 2013

Ismét lehet nevezni a profi és amatőr fotósok egyik legnagyobb szabású versenyére, a mintegy 20 millió forint összdíjazású Sony World Photography Awards-ra.

A minden évben megrendezésre kerülő megmérettetés lehetőséget kínál az elhivatott fotósok számára, hogy megmutassák képeiket a nagyközönségnek. Az ingyenes, nyílt verseny világraszóló méreteit mutatja, hogy történetének hat éve során 179 országból több mint 430 ezer fényképet neveztek be rá, melyeket a szakemberekből álló bizottság értékelt.

Beküldési határidő: 2013. január 4.


A Sony World Photography Awards 2013 kategóriái:
• Szakmai verseny, a komoly és gyakorlott fotográfusok számára
• Nyitott verseny az amatőröknek és rajongóknak
• Diák verseny a magasabban képzett, 18-28 éves fotográfus tanulóknak
• Ifjúsági verseny a 20 év alattiaknak
• Mozi kategória a mozgóképekkel kísérletezők számára
• 3D megoldások bárkinek, aki a képeit vagy videóit 3D technikával készíti

A nevezés 2013. január 4-én zárul, a szakmai kategória kivételével, melyre 2013. január 9-ig lehet nevezni. A döntősök listáját februárban hozzák nyilvánosságra, a nyerteseket pedig 2013.áprilisában a Londonban megrendezésre kerülő díjátadó gálán hirdetik ki.

A győztes a Sony World Photography Awards év fotósa cím mellett 6 millió forinttal lesz gazdagabb, míg az amatőr kategória nyertese 1 millió forint pénznyereményben részesül. Az egyes kategóriák legjobbjai Sony digitális fényképezőgép-felszereléseket is hazavihetnek, míg a tanuló kategória nyertese 12 millió forint értékben válogathat iskolája számára felszerelést Sony legújabb termékei közül.

A WPO (World Photography Organisation) ezenkívül közzéteszi a nyertes fotókat a honlapján, nemzetközi kiállításokon és az évente megjelenő Sony World Photography Awards könyben egyaránt, valamint 2013 tavaszán kiállítja azokat a londoni Somerset Houseban.

Scott Gray, a WPO ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a beérkező alkotások évről évre felülmúlják a várakozásaikat. „Lenyűgöző látni, hogy milyen változatos képeket küldenek a fotósok. Alig várjuk, hogy a legjobb alkotások a nagyközönséget is magával ragadják” – emelte ki a szakember.

A nevezéssel és a versennyel kapcsolatos részletek www.worldphoto.org oldalon találhatók.

A 2013 Sony World Photography Awards kategóriái részletesen:

Szakmai verseny (tapasztalt fotósoknak)
● Építészet
● Művészet és kultúra
● Kampány
● Fogalom
● Kortárs kérdések
● Aktuálisok
● Divat és szépség
● Tájkép
● Életmód
● Természet és vadvilág
● Emberek
● Portré
● Sport
● Csendélet
● Utazás

Nyitott verseny (amatőrök és rajongók számára)
● Természet és vadvilág
● Emberek
● Utazás
● Kevés fény
● Építészet
● Panoráma
● Művészet és kultúra
● Mosoly
● Pillanat felvétel
● Továbbfejlesztett

Ifjúsági verseny (20 évnél fiatalabbaknak)
● Környezetvédelem
● Portré
● Kultúra
Mozgóképek
● Művészet
● Fotóújágírás & dokumentumfilm

3D kategória (bárkinek, aki 3D technikát alkalmaz)
● 3D fotózás
● 3D videózás

Tanuló verseny (18-28 év közötti, képzettebb fotográfiai tanulóknak)

Általános információk:
Minden kategóriában 2012. június 1-én, pénteken indul a verseny, és 2013. január 4-én zárul, pontosan 23:59-kor, kivéve a Professional versenyt, ami 2013. január 9-én, 23:59-kor ér véget.

Minden nevezés ingyenes, és egy kép sem készülhetett 2012-től korábban. Olyan fotográfusok is nevezhetnek, akik korábban már neveztek Professional vagy Open kategóriában; a jelentkezés mindkét versenyre egy időben nem megengedett. A jelentkezés részletes részleteiről bővebben a www.worldphoto.org található információ. A 2012-es verseny képei a WPO központján keresztül érhetők el.

A World Photography Organisation által szervezett World Photography Awards (WPA) verseny a
Sony támogatásával jött létre 2007-ben. A World Photography Organisation (WPO) a profi, amatőr és a még tanuló szakaszban lévő fotósokat támogatja azáltal, hogy az egész világra kiterjedő kommunikációs platformot biztosít a fotós újságírás, a szépművészet és a reklám területén tevékenykedőknek. Számos kezdeményezés és program szervezőjeként egyesíti a tagokat a „World Photography” brand ernyője alatt: a fotósokat a legkülönbözőbb területről származó előadók, szakemberek segítik, és olyan kulturális események születnek, amelybe a nagyközönség is bekapcsolódhat.



Bővebb infók:
www.worldphoto.org/competitions/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése